Γενικά για το βλήτο
Το βλήτο κατάγεται από την περιοχή της μεσογείου. Στην Ελλάδα καταναλώνονται τα φύλλα του και οι τρυφεροί βλαστοί του. Μαγειρεύονται συνήθως στον ατμό ή βραστά και σερβίρονται με ελαιόλαδο, λεμόνι και αλάτι.
Το βλήτο ευδοκιμεί σε ζεστό καιρό και είναι ανθεκτικό στην ξηρασία.
Eιδικές πληροφορίες
Λατινική ονομασία: Amaranthus retroflexus
- Ποικιλία : Lollo blonde
- Τύπος: Looseleaf
- Χρώμα φυλλώματος: ανοιχτό πράσινο
- Μέγεθος κεφαλής: μικρή
- Ωριμότητα: όψιμο
Γενικές πληροφορίες καλλιέργειας
- Βάθος φύτευσης (cm): 0,5
- Ποσότητα φύτευσης ανά τετραγωνικό (g): 0,7-1
Πρόκειται για απλή ποικιλία σπόρου. Μπορείτε να κρατήσετε σπόρους από τα φυτά και να τους σπείρετε.
Η συσκευασία γίνεται με εγγύηση διασφάλισης ποιότητας και όλες οι συσκευασίες έχουν ημερομηνία λήξης.
Ο αεροστεγώς κλεισμένος φάκελος αλουμινίου σας εγγυάται τη βλαστικότητα/φυτρωτικότητα των σπόρων.
Οι πληροφορίες της καλλιέργειας είναι ενδεικτικές. Μπορεί να υπάρχουν πιθανές αποκλίσεις από τις παραπάνω πληροφορίες.