gemma

gemma

gemma

Φρέζια: καλλιεργητικές φροντίδες!


Oι φρέζιες είναι χαριτωμένα, ευωδιαστά λουλούδια που καλλιεργούνται από βολβούς.

Η μεγάλη ποικιλία των χρωμάτων των ανθέων τους καθώς και το πρωτότυπο σχήμα τους, τις καθιστούν περιζήτητες στην αγορά.

Πιο συγκεκριμένα:
  • Φυτεύονται το φθινόπωρο ή και αργότερα και ανθίζουν περίπου 12-13 εβδομάδες μετά τη φύτευση. 
  • Είναι ιδανικές για ζαρτινιέρες, γλάστρες, εξώστες, κήπους και εξωτερικούς χώρους κτιρίων. Σε γλάστρες διαμέτρου 15εκ. μπορούμε να φυτέψουμε 10-15 βολβούς ενώ στον κήπο μπορούν να φυτευτούν έως 80-100 βολβοί το τετραγωνικό. Δημιουργούνται απίστευτες και εντυπωσιακές ανθικές συνθέσεις.
  • Τα άνθη τους, τα οποία διατηρούνται για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι ιδανικά και για διακόσμηση σε ανθοδοχεία μέσα στο σπίτι.
  • Υπάρχουν ποικιλίες με μεγάλα απλά άνθη και με μεγάλα διπλά άνθη σε πολλά χρώματα.

Η καλλιέργεια είναι απλή!
1) Διαλέγουμε τους βολβούς. Θα πρέπει να έχουν ικανοποιητικό μέγεθος και να είναι 'σφιχτοί'.
2) Φυτεύουμε σε ηλιαζόμενη θέση και σε βάθος 10-15 εκ. με τη 'μύτη' προς τα επάνω σε αποστάσεις 10-15 εκ. Χρησιμοποιούμε ένα χώμα για φυτά εξωτερικού χώρου, ελαφρύ, πολύ καλά στραγγιζόμενο.
3) Ποτίζουμε καλά. Διατηρούμε την υγρασία στους βολβούς ρίχνοντας λίγο νεράκι 1-2 φορές την εβδομάδα. Σε 2-3 βδομάδες ξεκινούν να αναπτύσσονται οι βλαστοί.
4) Μόλις οι βλαστοί αναπτυχθούν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελαφρύ λίπασμα για ενίσχυση της ανάπτυξης και της ανθοφορίας όπως το Fytopan για Ανθοφόρα Φυτά.
5) Ποτίζουμε καθ' όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, ιδανικά νωρίς το πρωί.
6) Κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας αφαιρούμε τα φύλλα καθώς και τα άνθη που κιτρινίζουν και πρόκειται να μαραθούν. Αν συμβεί οτιδήποτε στη καλλιέργεια και 'καούν' άνθη και φύλλωμα πχ. παγετός, αφαιρείται όλο το υπέργειο μέρος του φυτού 1,5 εκ. από την επιφάνεια του εδάφους.
7) Στος τέλος της καλλιεργητικής περιόδου μπορούμε να διατηρήσουμε τους βολβούς και για την επόμενη σεζόν. Σε περίπτωση που τους έχουμε φυτέψει σε γλάστρα, τη βάζουμε σε σημείο προστατευμένο από το υπερβολικό νερό της βροχής ή το καθημερινό πότισμα. Αλλιώς μπορούμε να τους ξεθάψουμε και να τους φυλάξουμε σε ένα δροσερό, ξερό μέρος.


Πώς χρησιμοποιούμε τις φρέζιες για διακόσμηση στο ανθοδοχείο;
1) Κόβουμε το βλαστό που φέρει το άνθος 1 εκ. πάνω από τη βάση του με ένα κλαδευτηράκι. Δε χρησιμοποιούμε ψαλίδι διότι μπορεί να τραυματίσουμε το βλαστό και α) να κάνουμε ζημιά στο φυτό, β) να μη διατηρηθεί για αρκετό χρονικό διάστημα το κομμένο λουλούδι στο βάζο.
2) Ανανεώνουμε το νερό κάθε 2-3 μέρες και αν θέλουμε βάζουμε μισό κουταλάκι ζάχαρη και ξύδι μέσα στο νερό για να δώσουμε τροφή στο λουλούδι και να αποφύγουμε την ανάπτυξη βακτηρίων μέσα στο βάζο που σαπίζουν τα άνθη μας.

 Βρείτε τη πλήρη σειρά μας για φρέζιες εδώ.

Σχετικά Προϊόντα

Οργανικό λίπασμα για Τριανταφυλλίες και Άνθη DCM 1,5 Kg

Περισσότερα...

Ακτιβοζίνη για Οξύφιλα φυτά (Γαρδένιες κ.α.) 400 g

Περισσότερα...

Τομάτα Ace 55 VF καθιστή πρώιμη 12819

Περισσότερα...

Άλυσσος νάνος λευκός 12524

Περισσότερα...

Κοκκάρι μακρύ ψιλό 500 g Ελληνικό

Περισσότερα...

Κοκκάρι μακρύ χοντρό 1 Kg Ελληνικό

Περισσότερα...

Ντάλια Harley Jane 631542

Περισσότερα...

Γλαδιόλα Nanus Άγρια Mixed 788277

Περισσότερα...

Ύφασμα προστασίας καρπών μεγάλο

Περισσότερα...

Παγίδες Εντόμων σειρά Πλατανόφυλλα (3 παγίδες)

Περισσότερα...

Duracid PW εντομοκτόνο σε σκόνη

Περισσότερα...

Vebirat Block τρωκτικοκτόνο 200 g

Περισσότερα...

ΔΙΑΣ μπλε 12-12-17+2MgO Κοκκώδες λίπασμα

Περισσότερα...

Νιτρικό κάλιο 1 kg

Περισσότερα...

Μαρούλι ίσιο Romaine καλοκαιρινό 12729

Περισσότερα...

Ζίννια διπλή γίγας μίγμα 12562

Περισσότερα...

Κοκκάρι Λευκό ψιλό 1 Kg

Περισσότερα...

Spunta Πατατόσπορος "A" 35/55 NL 5 Kg

Περισσότερα...

Ντάλια Thomas A. Edison 668647

Περισσότερα...

Ντάλια Fancy Pants 805127

Περισσότερα...

Υδροπότ Σύστημα ποτίσματος

Περισσότερα...

Παγίδες Εντόμων σειρά Δεινόσαυροι (5 παγίδες)

Περισσότερα...

Draker RTU ετοιμόχρηστο εντομοκτόνο

Περισσότερα...

CY10 εντομοκτόνο (EC)

Περισσότερα...

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ