gemma

gemma

gemma

Κοκκάρι (βολβοί κρεμμυδιού)! Πώς καλλιεργείται;

Το κοκκάρι είναι ΅ικροί βολβοί δια΅έτρου συνήθως 0,8-2,5 cm. Χρησι΅οποιείται για παραγωγή βολβών (ξερό κρεμμύδι) ή πράσινων νωπών κρε΅΅υδιών (χλωρών).  
Η καλλιέργεια του είναι πολύ εύκολη. Ακόμα και αν δεν έχετε δικό σας κήπο, μπορείτε εύκολα να το φυτέψετε σε ζαρτινιέρες ή σε γλάστρες στο μπαλκόνι.  
Ο αρχαίος κόσμος καλλιεργούσε το κρεμμύδι όχι μόνο για τη χρήση του στη μαγειρική αλλά και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες, που οφείλονται στην μεγάλη περιεκτικότητά του σε ιώδιο και θειάφι.

10 Βήματα για τη παραγωγή ξερού κρεμμυδιού χρησιμοποιώντας το κοκκάρι!
  • Φυτεύουμε το κοκκάρι σε επιφάνειες με ήλιο κατά προτίμηση. Το έδαφος θα πρέπει να είναι ελαφρύ και να μην φυσάει πολύ δυνατός άνεμος.
  • Η καταλληλότερη εποχή είναι το διάστημα από Φεβρουάριο ως Μάρτιο.
  • Σκαλίζουμε το χώμα και αφαιρούμε μεγάλες πέτρες και ζιζάνια.
  • Αν το χώμα δεν είναι καλής ποιότητας, μπορούμε να προσθέσουμε χώμα κατάλληλο για κηπευτικά. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να εμπλουτίσουμε με οργανικό λίπασμα κατάλληλο για πράσινα φυλλώδη λαχανικά.
  • Πατάμε ελαφρά.
  • Διαλέγουμε το κοκκάρι. Οι βολβοί της ποικιλίας που θα καλλιεργήσουμε πρέπει να είναι σφιχτοί και μικροί. Απορρίπτουμε εκείνους που είναι πολύ μαλακοί ή πολύ μεγάλοι.
  • Κάνουμε μια σειρά από μικρές τρύπες στο χώμα. Αφήνουμε αποστάσεις 12-15 cm επί της γραμμής φύτευσης και 30 cm μεταξύ των γραμμών.
  • Φυτεύουμε το κοκκάρι σε βάθος 3-4 cm με την κορυφή του βολβού προς τα πάνω και ποτίζουμε. 
  • Συνεχίζουμε τα ποτίσματα μας και περιμένουμε έως ότου να ξεραθεί το υπέργειο φύλλωμα. 
  • Συγκομίζουμε! Βγάζουμε προσεχτικά τους βολβούς από το χώμα και τους αφήνουμε να ξεραθούν.

Extra συμβουλές: 

  • Στη περίπτωση που θέλουμε να συγκομίσουμε χλωρά κρεμμυδάκια φυτεύουμε συνήθως τους μήνες Σεπτέμβρη-Μάρτιο. 
    Διαλέγουμε μεγάλους βολβούς, γιατί θα δώσουν γρήγορα μακρύ γερό στέλεχος και ωραίο φύλλωμα. Η συγκομιδή τους γίνεται οποτεδήποτε χρειαστεί, ανάλογα με τις ανάγκες μας.

  • Στην αγορά μπορούμε να βρούμε διάφορες ποικιλίες κοκκαριού (Sturon, Stuttgarter, Snowball, Red Carmen). Διαλέγουμε εκείνη που ανταποκρίνεται στα δικά μας γούστα! Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
  • Λίγο πριν τη συγκομιδή της καλλιέργειας μπορούμε να προσθέσουμε θειάφι για να παράγουμε πιο καυστικά κρεμμύδια ή να ελαττώσουμε το νερό του ποτίσματος. 

Σχετικά Προϊόντα

Ακτιβοζίνη για Κηπευτικά

Περισσότερα...

Οργανικό Ασβέστιο

Περισσότερα...

Μαϊντανός σγουρός · Curly-leaved parsley 12726

Περισσότερα...

Μαϊντανός γίγας · Giant parsley 12725

Περισσότερα...

Κοκκάρι Λευκό ψιλό 1 Kg

Περισσότερα...

Κοκκάρι μακρύ ψιλό 1 Kg Ελληνικό

Περισσότερα...

Ντάλια Friquolet 516115

Περισσότερα...

Ντάλια Floyd's 802393

Περισσότερα...

Αντιπαγετική κουκούλα συσκευασμένη μικρή (1,00 m.) 18 g

Περισσότερα...

Αντιπαγετικό ύφασμα κουκούλα bulk μεγάλο (2,50 m.) 18 g

Περισσότερα...

Vebirat Block τρωκτικοκτόνο 200 g

Περισσότερα...

Οργανικό λίπασμα για Εσπεριδοειδή

Περισσότερα...

Ακτιβοζίνη για Ανθοφόρα και Καρποφόρα φυτά

Περισσότερα...

’νιθος raccolto 0016

Περισσότερα...

Σέλινο raccolto 5766

Περισσότερα...

Spunta Πατατόσπορος "A" 35/55 NL 5 Kg

Περισσότερα...

Κοκκάρι μακρύ χοντρό 500 g Ελληνικό

Περισσότερα...

Ίριδα White Excelsion 805875

Περισσότερα...

Ντάλια White Perfection 010156

Περισσότερα...

Αντιπαγετική κουκούλα Ενισχυμένη μεγάλη (2,50 m.) 30 g

Περισσότερα...

Αντιπαγετική κουκούλα Ενισχυμένη μεσαία (1,60 m.) 30 g

Περισσότερα...

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ