Βασικές φροντίδες για την ορχιδέα

Κωδικός: 12387
Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να συντηρήσω σωστά την ορχιδέα μου;
Συσκευασία Κωδικός tick
12387
Οι ορχιδέες αποτελούν ένα από τα πιο γοητευτικά λουλούδια καθώς ο κόσμος αγαπά ιδιαίτερα τα ξεχωριστά άνθη της αλλά και τον τρόπο που αναπτύσσεται. Η ορχιδέα είναι ένα "επίφυτο" φυτό, δηλαδή αναπτύσσει τις ρίζες του πάνω σε άλλα φυτά (π.χ. πεύκα) χωρίς όμως να τα βλάπτει, ζώντας από τα θρεπτικά συστατικά της ατμόσφαιρας. Αναπτύσσεται από μόνη της σε τροπικά κλίματα, πλούσια σε υγρασία. Τα τελευταία χρόνια καλλιεργείται μέσα στο σπίτι και προσφέρεται και ως δώρο σε εσωτερικούς χώρους και γραφεία.
Πώς όμως μπορούμε να διατηρήσουμε μια ορχιδέα στον χώρο μας; Θα μπορέσουμε επιτυχώς να την κάνουμε να ανθοφορήσει ξανά και ξανά; Μάθετε όλες τις τεχνικές που θα βοηθήσουν μία παρατεταμένη και επαναλαμβανόμενη ανθοφορία.

Καλλιεργητικές περιποιήσεις

Για να έχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα αρκεί να προσπαθήσουμε να μιμηθούμε τις συνθήκες που η ορχιδέα αναπτύσσεται στο φυσικό της περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα θα αναφερθούμε στις πιο διαδεδομένες ορχιδέες (phalaenopsis) οι οποίες που αναπτύσσουν την ρίζα τους σε φλοιό πεύκου. Οι ορχιδέες αυτές (phalaenopsis) χρειάζονται:
  • Πότισμα: Η ορχιδέα απαιτεί αραιό πότισμα (μία φορά την εβδομάδα). Ποτίζουμε την ορχιδέα μας βυθίζοντας το γλαστράκι της σε ένα κουβαδάκι με νερό για περίπου 20 λεπτά. Έπειτα αφήνουμε το γλαστράκι να στραγγίξει (έχει τρύπες στο κάτω μέρος) και στην συνέχεια το τοποθετούμε πάλι στο κασπό. Προσοχή: Οι περισσότερες ορχιδέες μπορούν να ανεχθούν την ξηρασία πολύ καλύτερα απ’ ότι μπορούν να ανεχθούν την υπερβολική υγρασία.
  • Φως:Οι ορχιδέες αγαπούν το φως. Χρειάζονται 12 με 14 ώρες έμμεσο φως κάθε μέρα, όλο το χρόνο. Αν οι ώρες της ημέρας κατά τις οποίες εκτίθεται στο φως του ήλιου δεν είναι αρκετές την τοποθετούμε σε έναν χώρο που ανάβουμε συχνά το φως.Προσοχή: Να μην χτυπάει άμεσα ο ήλιος την ορχιδέα.
  • Έδαφος: Εφόσον η ορχιδέα μας (phalaenopsis) μεγαλώνει σε φλοιό πεύκου είναι ένα από τα επίφυτα είδη. Φροντίζουμε να την μεταφυτεύσουμε σε μεγαλύτερο γλαστράκι χρησιμοποιώντας πάλι φλοιό πεύκου (περισσότερα εδώ). Αν η ορχιδέα μας βρίσκεται σε χώμα τότε είναι ένα από τα λίγα είδη ορχιδέας που δεν είναι επίφυτα και θα χρειαστείτε ειδικό χώμα.
  • Λίπανση:Οι ειδικές βιταμίνες για ορχιδέες προάγουν την υγιή ανάπτυξη των φύλλων, της ρίζας αλλά και την παραγωγή νέων ανθέων. Είναι σημαντικό να ταΐζουμε την ορχιδέας μας όταν δεν έχει άνθη με σκοπό να την βοηθήσουμε να παράγει νέο βλαστό ο οποίος θα ανθοφορήσει. Λιπαίνουμε δύο φορές το μήνα, χρησιμοποιώντας υγρό λίπασμα ειδικό για ορχιδέες (περισσότερα εδώ). Προτείνουμε το λίπασμα να χρησιμοποιείται όταν η ορχιδέα δεν έχει άνθη, με αυτόν τον τρόπο παρατείνουμε την ανθοφορία της για πιο πολύ καιρό.

Σχετικά Προϊόντα

Κρυσταλλικό λίπασμα μεταφυτεύσεις 12-48-8 500 g

Περισσότερα...

Νιτρικό κάλιο 1 kg

Περισσότερα...

Γκαζόν Festuca Arudinacea (κλασσικό)

Περισσότερα...

Γκαζόν για ορεινές περιοχές (Ville)

Περισσότερα...

Κοκκάρι Λευκό ψιλό 500 g

Περισσότερα...

Πατατόσπορος Agria 25 Kg

Περισσότερα...

Ντάλια Tsuki Yori No Shisha 669347

Περισσότερα...

Αμαρυλλίδα Elvas R107

Περισσότερα...

Υπόστρωμα για Ορχιδέες 2 L

Περισσότερα...

Vebirat Block τρωκτικοκτόνο 200 g

Περισσότερα...

Draker RTU 400 ml εντομοκτόνο

Περισσότερα...

XL 60 Κρυσταλλικό λίπασμα

Περισσότερα...

Κοκκώδες 20-5-10 για γκαζόν-θάμνους-κωνοφόρα 2 kg

Περισσότερα...

Γκαζόν Σκιάς (Ombreggiato)

Περισσότερα...

Γκαζόν για παραθαλάσσιες περιοχές (Sahara)

Περισσότερα...

Κοκκάρι μακρύ ψιλό 500 g Ελληνικό

Περισσότερα...

Κοκκάρι Λευκό ψιλό 1 Kg

Περισσότερα...

Ντάλια White Perfection 010156

Περισσότερα...

Λίλιουμ Treelilies Satisfaction 787201

Περισσότερα...

Draker 10.2 CS εντομοκτόνο

Περισσότερα...

CY10 εντομοκτόνο (EC)

Περισσότερα...

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ