Ανεμώνη μίγμα 3500

Κωδικός: 10671
Βολβώδες φυτό φθινοπωρινής φύτευσης. Κάθε συσκευασία περιέχει 5 τεμάχια με ανεμώνες διαφόρων χρωμάτων. Την ανεμώνη, τη θαυμάζουμε ως άγριο λουλούδι στην εξοχή στα τέλη του χειμώνα και συχνά το συναντάμε φυτεμένο σε κήπους και γλάστρες. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες ανεμώνης σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και χρώματα.
  • Συσκευασία: Φάκελος
Συσκευασία Κωδικός tick
Φάκελος 10671

Περίοδος φύτευσης

Ο κόνδυλος της ανεμώνης, φυτεύεται την περίοδο του φθινοπώρου και ανθίζει στις αρχές της άνοιξης, χαρίζοντας μας υπέροχα πολύχρωμα λουλούδια. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες ανεμώνης σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και χρώματα, με μεγάλα μονά λουλούδια που μοιάζουν με παπαρούνες σε κόκκινο, μπλε, ροζ, μωβ και λευκό χρώμα ή με χαρακτηριστικά διπλά λουλούδια. Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι η ελληνική ποικιλία ανεμώνης που κάνει μικρά πολυάριθμα άνθη σε μπλε χρώμα που θυμίζουν μαργαρίτες, ενώ υπάρχουν ειδικές ποικιλίες ανεμώνης που καλλιεργούνται για τα κομμένα λουλούδια τους και πωλούνται σε μπουκέτα στα ανθοπωλεία.

Τρόπος φύτευσης

Φυτεύουμε τους κονδύλους της ανεμώνης σε βάθος περίπου 3-4 εκατοστών και σε αποστάσεις 15-20 εκατοστών μεταξύ τους. Για να φυτρώσουν πιο γρήγορα, πριν τη φύτευση φροντίζουμε να τοποθετούμε τους κονδύλους της ανεμώνης για 1-2 ώρες στο νερό. Αν φυτεύουμε σε μπαλκόνι, επιλέγουμε γλάστρες ή ζαρντινιέρες με χαμηλό ύψος και τοποθετούμε τις ανεμώνες σε θέσεις με νότιο ή δυτικό προσανατολισμό.

Χώρος φύτευσης

Η ανεμώνη είναι ένα εύκολο φυτό που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη καλλιεργητική φροντίδα για να ανθοφορήσει. Επιλέγουμε ηλιόλουστα ή ημισκιερά σημεία για να φυτέψουμε ανεμώνες. Αν και η ανεμώνη είναι ανθεκτική στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα, προτιμούμε να τη φυτεύουμε σε προστατευμένες θέσεις, καθώς είναι ευαίσθητη στους δυνατούς ανέμους που σχίζουν τα πέταλα των λουλουδιών της.

Τρόπος ποτίσματος

Η ανεμώνη χρειάζεται τακτικά ποτίσματα δύο φορές τη βδομάδα κατά την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου, ενώ την περίοδο του χειμώνα σε αραιότερα διαστήματα.

Τρόπος λίπανσης

Στις αρχές της άνοιξης, κατά την περίοδο ανάπτυξης της ανθοφορίας της ανεμώνης, προτείνεται η λίπανση με λιπάσματα διαλυτά σε νερό κατάλληλα για ανθοφόρα φυτά όπως το Fytopan για ανθοφόρα φυτά κάθε 2-3 βδομάδες. Η ανεμώνη όταν φυτεύεται στον κήπο χρειάζεται σκάλισμα για να απομακρυνθούν τα ανεπιθύμητα αγριόχορτα, ενώ είναι σημαντικό να αφαιρούμε τα λουλούδια της, αφού ωριμάσουν και ξεραθούν, για να προωθήσουμε την ανάπτυξη νέας ανθοφορίας.

Ασθένειες και εχθροί

Αν και η ανεμώνη είναι σχετικά ανθεκτική σε προσβολές από ασθένειες και έντομα, καλό είναι να ψεκάζουμε προληπτικά για να αντιμετωπίσουμε το έντομο της μελίγκρας. Η μελίγκρα αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για τις ανεμώνες, καθώς απομυζεί τους φυτικούς ιστούς και δημιουργεί χαρακτηριστικά μελιτώματα στα φύλλα των φυτών.
Σε συνθήκες πυκνής φύτευσης όπου έχουμε αυξημένη υγρασία, θερμοκρασία και κακό αερισμό, μπορεί να αναπτυχθεί η μυκητολογική ασθένεια της σκωρίασης που προσβάλλει τα φύλλα της ανεμώνης. Για την αντιμετώπιση της σκωρίασης ψεκάζουμε με διάλυμα χαλκού, ενώ παράλληλα αφαιρούμε και καταστρέφουμε τα φύλλα που έχουν προσβληθεί, καθώς αποτελούν εστίες μόλυνσης.
Συσκευασία: Φάκελος

Σχετικά Προϊόντα

Οργανικό λίπασμα για Τριανταφυλλίες και Άνθη DCM 1,5 Kg

Περισσότερα...

Οργανικό λίπασμα για Γκαζόν - Κωνοφόρα

Περισσότερα...

Κατηφές νάνος διπλός μίγμα 12574

Περισσότερα...

Αμάραντος (ουρά αλεπούς) A074

Περισσότερα...

Κοκκάρι μακρύ ψιλό 500 g Ελληνικό

Περισσότερα...

Κοκκάρι Λευκό ψιλό 500 g

Περισσότερα...

Γλοξίνια Kaiser wihelm 802515

Περισσότερα...

Ντάλια Pink Isa 792069

Περισσότερα...

Υπόστρωμα για Ορχιδέες 2 L

Περισσότερα...

Χώμα Vivimus για Οξύφιλα φυτά 40 L (conditioner)

Περισσότερα...

Draker 10.2 CS εντομοκτόνο

Περισσότερα...

Draker RTU 400 ml εντομοκτόνο

Περισσότερα...

Κρυσταλλικό λίπασμα Ανθοφορίας και Καρποφορίας "5-10-42"

Περισσότερα...

Κρυσταλλικό λίπασμα μεταφυτεύσεις 12-48-8 500 g

Περισσότερα...

Κενταύρια διπλή μίγμα C134

Περισσότερα...

Κατηφές ψηλός διπλός μίγμα 12577

Περισσότερα...

Spunta Πατατόσπορος "A" 35/55 NL 5 Kg

Περισσότερα...

Κοκκάρι μακρύ ψιλό 1 Kg Ελληνικό

Περισσότερα...

Γλαδιόλα Priscilla 744174

Περισσότερα...

Ντάλια Explosion 788635

Περισσότερα...

Παγίδες Εντόμων σειρά Φύλλα (5 παγίδες)

Περισσότερα...

Παγίδες Εντόμων σειρά Δεινόσαυροι (5 παγίδες)

Περισσότερα...

Draker RTU ετοιμόχρηστο εντομοκτόνο

Περισσότερα...

Duracid PW εντομοκτόνο σε σκόνη

Περισσότερα...

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ