Γενικές πληροφορίες
Το σκόρδο είναι ετήσιο, βολβώδες φυτό, συγγενές ΅ε το κρε΅΅ύδι και το πράσο. Μοιάζει ΅ε το κοινό κρε΅΅ύδι στο ΅έγεθος και τις συνήθειες ανάπτυξής του. Πολλαπλασιάζεται μέσω των σκελίδων. Κάθε σκελίδα που φυτεύεται παράγει ένα ολόκληρο φυτό, το οποίο δημιουργεί νέο βολβό με πολλές σκελίδες.
Χαρακτηριστικά ποικιλίας
- Μέγεθος: 50+ (Γίγας)
- Λευκή ποικιλία.
- Μεγάλη, επίπεδη κεφαλή.
- Ιδανική για το ελληνικό κλίμα.
- Ήπια γεύση και άρωμα.
- Πολύ παραγωγική.
- Με μεγάλη διάρκεια αποθήκευσης.
Οδηγίες καλλιέργειας
Το σκόρδο φυτεύεται από το φθινόπωρο μέχρι και αρχές της άνοιξης. Οι σκελίδες μπαίνουν σε αποστάσεις 8-10 cm μεταξύ των γραμμών και 30-35 cm επί της γραμμης. Βασικό κριτήριο για τις αποστάσεις φύτευσης είναι ο τελικός προορισμός του προϊόντος. Το πότισμα ευνοεί την κανονική ανάπτυξη των βολβών. Αν η καλλιέργεια ''διψάσει'' θα σχηματιστούν μικροί βολβοί. Το φυτό ολοκληρώνει την ανάπτυξή του περίπου 6-8 μήνες μετά τη φύτευση και η συγκομιδή γίνεται περίπου από τον Μάιο ως τον Αύγουστο.