Ραπάνι: μία από τις πιο εύκολες καλλιέργειες!

Κωδικός: 12385
Ποιές είναι οι κυριότερες ποικιλίες ραπανιού που καλλιεργούνται στη χώρα μας; Tι καλλιεργητικές περιποιήσεις χρειάζονται;
Συσκευασία Κωδικός tick
12385

Γνωριμία με τα ραπανάκια!

Πολύχρωμα και τραγανά, τα ραπανάκια είναι πολύ δημοφιλή στις σαλάτες μας! Η καλλιέργεια τους είναι γρήγορη και εύκολη. Οι  νέοι και επιδέξιοι κηπουροί ανταμείβονται πολύ γρήγορα για τη προσπάθεια τους, με συγκομιδή σε μόλις 30-40 μέρες! Mπορείτε να δείτε εδώ τις κυριότερες ποικιλίες:

  • Black round, όψιμη ποικιλία, 60 ημερών, με μαύρο φλοιό και λευκή σάρκα
  • Saxa, πρώιμη ποικιλία, 30 ημερών, με φλοιό ανοιχτού κόκκινου χρώματος 
  • Ναtional, πρώιμη ποικιλία, 35 ημερών, με φλοιό κόκκινου-λευκού χρώματος
  • Flamboyant, πρώιμη ποικιλία, 35 ημερών, με φλοιό ανοιχτού κόκκινου χρώματος και λευκή μύτη
  • White Icicle, πρώιμη ποικιλία, 35 ημερών, με φλοιό λευκού χρώματος
  • Fire candle, όψιμη ποικιλία, 40 ημερών, με φλοιό κόκκινου χρώματος
  • Giant Butter, όψιμη ποικιλία, 40 ημερών, με φλοιό κόκκινου χρώματος

Σπορά


Πριν τη σπορά, κάνουμε καλή κατεργασία στο έδαφος (σκαλίσματα) και φροντίζουμε να μη δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνεια του εδάφους γιατί αυτή θα εμποδίσει την έξοδο του τρυφερού, νεαρού βλαστού.
Φυτεύουμε σε βάθος 1,5-2 cm και αφήνουμε αποστάσεις 10-20 cm επί της γραμμής και 3-5 cm μεταξύ των φυτών.
Με διαδοχική φύτευση ανά δύο εβδομάδες, θα συγκομίζουμε φρέσκα ραπανάκια για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα!


Κλίμα


Δεν ανέχονται τη ξηρασία και προτιμούν τα ήπια δροσερά κλίματα. Η σπορά μπορεί να γίνει όλες τις εποχές του χρόνου, κυρίως όμως σπέρνονται  από Φεβρουάριο-Μάιο  και από Αύγουστο-Νοέμβριο. Αποφεύγουμε να καλλιεργήσουμε κατά τους θερινούς μήνες, γιατί την εποχή αυτή παράγονται γογγυλόριζες (η ρίζα του ραπανιού) που γρήγορα αποκτούν σπογγώδη υφή και δεν έχουν ιδιαίτερη αξία.



Kαλλιεργητικές φροντίδες


Για γρήγορη ανάπτυξη και ηπιότερη γεύση ποτίζουμε τακτικά. Ξεχορταριάζουμε αν είναι απαραίτητο. Εμπλουτίζουμε ιδανικά με βιολογική κοπριά αλόγου.


Συγκομιδή


Η συγκομιδή πραγματοποιείται πριν αποκτήσει το ραπανάκι το τελικό του μέγεθος (διαφορετικά μπορεί να δημιουργηθούν ρωγμές στο εσωτερικό της ρίζας και η σάρκα να χάσει μέρος της τραγανότητας και της γεύσης της) και πριν την έναρξη της άνθισης (αλλιώς η ρίζα του αποκτά σπογγώδη υφή).

Σχετικά Προϊόντα

Ακτιβοζίνη για Κηπευτικά

Περισσότερα...

Οργανικό Ασβέστιο

Περισσότερα...

Πιπεριά Φλωρίνης 12764

Περισσότερα...

Τομάτα κατσαρή αναρριχώμενη 12802

Περισσότερα...

Spunta Πατατόσπορος "A" 35/55 NL 5 Kg

Περισσότερα...

Κοκκάρι μακρύ ψιλό 1 Kg Ελληνικό

Περισσότερα...

Γλαδιόλα Nanus Άγρια Mixed 788277

Περισσότερα...

Ντάλια Lady Darlene 785399

Περισσότερα...

Παγίδες Εντόμων σειρά Φύλλα (5 παγίδες)

Περισσότερα...

Παγίδες Εντόμων σειρά Πλατανόφυλλα (3 παγίδες)

Περισσότερα...

Mirmex κοκκώδες δόλωμα

Περισσότερα...

Draker 10.2 CS εντομοκτόνο

Περισσότερα...

Οργανικό λίπασμα για Κηπευτικά

Περισσότερα...

Fytopan Βιολογικό για Κηπευτικά και Φρούτα 300 ml

Περισσότερα...

Σέλινο κλασικό 12786

Περισσότερα...

Βλίτο 12683

Περισσότερα...

Κοκκάρι μακρύ χοντρό 500 g Ελληνικό

Περισσότερα...

Κοκκάρι Λευκό ψιλό 500 g

Περισσότερα...

Ντάλια My Love 648342

Περισσότερα...

Ντάλια Nescio 649745

Περισσότερα...

Χώμα Vivimus για Οξύφιλα φυτά 40 L (conditioner)

Περισσότερα...

Παγίδες Εντόμων σειρά Δεινόσαυροι (5 παγίδες)

Περισσότερα...

Draker RTU ετοιμόχρηστο εντομοκτόνο

Περισσότερα...

Vebirat Block τρωκτικοκτόνο 200 g

Περισσότερα...

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ