Νεραγκούλα μίγμα 3560

Κωδικός: 10680
Η νεραγκούλα ή ρεναγκούλα είναι πολυετές κονδυλώδες καλλωπιστικό φυτό που συνήθως καλλιεργείται ως ετήσιο. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες νεραγκούλας που μας χαρίζουν πλούσια ανθοφορία σε διάφορα χρώματα όπως κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, ροζ και λευκό. Η κάθε συσκευασία περιέχει 4 βολβούς που φτάνουν ύψος 25εκ. Αποτελείται από mix βολβούς διαφόρων χρωμάτων.
  • Συσκευασία: Φάκελος
Συσκευασία Κωδικός tick
Φάκελος 10680

Περίοδος φύτευσης

Η νεραγκούλα φυτεύεται με κονδύλους την εποχή του φθινοπώρου για να μας χαρίσει τα υπέροχα λουλούδια της μέσα στην άνοιξη. Οι κονδυλόμορφες ρίζες της, μάλιστα, ξεχωρίζουν για το χαρακτηριστικό σχήμα τους που μοιάζει με πόδια χταποδιού.
Ευδοκιμεί σε ελαφρύ έδαφος που εμφανίζει αρκετή υγρασία, καλή αποστράγγιση και αερισμό. Για να δώσει μεγαλύτερη ανθοφορία, προτιμούμε να τη φυτεύουμε σε σημεία με ηλιοφάνεια. Είναι ανθεκτική στο κρύο, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες συντελούν στη γρήγορη ωρίμανση των λουλουδιών της.

Τρόπος φύτευσης

Φυτεύουμε τις κονδυλόμορφες ρίζες της νεραγκούλας σε βάθος περίπου 5 εκατοστά, έτσι ώστε να δείχνουν προς τα κάτω και σε αποστάσεις 10-15 εκατοστών μεταξύ των φυτών.
Αφού ανθίσει το φυτό μας, καλό είναι να απομακρύνουμε έγκαιρα τα ξερά και μαραμένα λουλούδια της νεραγκούλας για να εξασφαλίσουμε μία πλουσιότερη και παρατεταμένη ανθοφορία.

TIP 1: Πριν τη φύτευση, καλό είναι να ενσωματώνουμε κοπριά και κομπόστ στο έδαφος ή φυτόχωμα που να περιέχει περλίτη αν φυτεύουμε την νεραγκούλα σε γλάστρα.
TIP 2:Τα λουλούδια της νεραγκούλας μπορούν να διατηρηθούν σε βάζο για αρκετό χρονικό διάστημα αφού τα κόψουμε.

Τρόπος ποτίσματος

Η νεραγκούλα έχει σημαντικές απαιτήσεις σε πότισμα και ευδοκιμεί σε περιβάλλον που να διαθέτει αρκετή υγρασία. Ωστόσο, η υπερβολική προσθήκη νερού, ίσως προκαλέσει το σάπισμα των ριζών αν δεν έχουμε καλή αποστράγγιση.

Τρόπος λίπανσης

Σχετικά με τη λίπανση, αν και δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες ανάγκες, η προσθήκη μικρής ποσότητας λιπάσματος κατά την ανάπτυξη των ανθοφόρων βλαστών θα βοηθήσει στην καλή ανάπτυξη και την ανθοφορία. Προτείνεται η λίπανση με λιπάσματα διαλυτά σε νερό κατάλληλα για ανθοφόρα φυτά όπως το Fytopan για ανθοφόρα φυτά.

Ασθένειες και εχθροί

Το κυριότερο έντομο που προσβάλλει τη νεραγκούλα είναι η μελίγκρα. Προκαλεί κιτρίνισμα και κατσάρωμα στα φύλλα και καταστρέφει ή υποβαθμίζει τα μπουμπούκια της.
Σε συνθήκες υγρασίας, υψηλών θερμοκρασιών κακού αερισμού, η νεραγκούλα προσβάλλεται από το μύκητα του ωιδίου, που προκαλεί άσπρισμα στα φύλλα της.
Στις αρχές της άνοιξης, μπορεί να παρατηρήσουμε κάποια φαγώματα στο φύλλωμα της νεραγκούλας, λόγω βροχοπτώσεων, από τα σαλιγκάρια που μπορεί να επισκέπτονται τον κήπο μας για να τραφούν. Στην περίπτωση αυτή, προτείνεται το carakol της Gemma, δόλωμα κατάλληλο για σαλιγκάρια και γυμνοσάλιαγκες που δεν επηρεάζεται από την βροχή.

Για την ιστορία

H νεραγκούλα ονομάζεται κανονικά ρεναγκούλα που προέρχεται από την ονομασία του φυτού Ranunculus που σημαίνει βάτραχος. Η νεραγκούλα αναφέρεται και ως “φυτό βάτραχος”, καθώς πολλά είδη του φυτού συναντώνται κοντά σε νερά ποταμών και λιμνών.

Συσκευασία: Φάκελος

Σχετικά Προϊόντα

Ακτιβοζίνη για Οξύφιλα φυτά (Γαρδένιες κ.α.) 400 g

Περισσότερα...

Κρυσταλλικό λίπασμα για Πράσινα φυτά και Ανάπτυξη "30-10-10"

Περισσότερα...

Ζίννια Καλιφόρνιας διπλή γίγας μίγμα 12560

Περισσότερα...

Καπουτσίνο αναρριχώμενο μίγμα 12572

Περισσότερα...

Κοκκάρι μακρύ χοντρό 1 Kg Ελληνικό

Περισσότερα...

Κοκκάρι μακρύ ψιλό 500 g Ελληνικό

Περισσότερα...

Ντάλια Ludwig Helfert 644146

Περισσότερα...

Ντάλια Polar Ice 789540

Περισσότερα...

Υπόστρωμα για Ορχιδέες 2 L

Περισσότερα...

Χώμα Vivimus για Οξύφιλα φυτά 40 L (conditioner)

Περισσότερα...

Draker RTU ετοιμόχρηστο εντομοκτόνο

Περισσότερα...

Draker 10.2 CS εντομοκτόνο

Περισσότερα...

Οργανικό λίπασμα για Τριανταφυλλίες και Άνθη DCM 1,5 Kg

Περισσότερα...

Οργανικό λίπασμα για Οξύφιλα φυτά (Γαρδένιες κ.ά.) DCM 800 g

Περισσότερα...

Δελφίνιο διπλό μίγμα 12553

Περισσότερα...

Γαρύφαλλο ποιητών διπλό μίγμα 12543

Περισσότερα...

Κοκκάρι Λευκό ψιλό 1 Kg

Περισσότερα...

Κοκκάρι μακρύ ψιλό 1 Kg Ελληνικό

Περισσότερα...

Ντάλια Lucky Number 643446

Περισσότερα...

Ντάλια Alauna Clair Obscur 788598

Περισσότερα...

Παγίδες Εντόμων σειρά Φύλλα (5 παγίδες)

Περισσότερα...

Παγίδες Εντόμων σειρά Πλατανόφυλλα (3 παγίδες)

Περισσότερα...

Draker RTU 400 ml εντομοκτόνο

Περισσότερα...

Vebirat Block τρωκτικοκτόνο 200 g

Περισσότερα...

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ