Κοκκάρι (βολβοί κρεμμυδιού)! Πώς καλλιεργείται;

Κωδικός: 12399
Κρεμμύδια χλωρά ή ξερά, γρήγορα & εύκολα!
Συσκευασία Κωδικός
12399
Το κοκκάρι είναι µικροί βολβοί διαµέτρου συνήθως 0,8-2,5 cm. Χρησιµοποιείται για παραγωγή βολβών (ξερό κρεμμύδι) ή πράσινων νωπών κρεµµυδιών (χλωρών).  
Η καλλιέργεια του είναι πολύ εύκολη. Ακόμα και αν δεν έχετε δικό σας κήπο, μπορείτε εύκολα να το φυτέψετε σε ζαρτινιέρες ή σε γλάστρες στο μπαλκόνι.  
Ο αρχαίος κόσμος καλλιεργούσε το κρεμμύδι όχι μόνο για τη χρήση του στη μαγειρική αλλά και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες, που οφείλονται στην μεγάλη περιεκτικότητά του σε ιώδιο και θειάφι.

10 Βήματα για τη παραγωγή ξερού κρεμμυδιού χρησιμοποιώντας το κοκκάρι!
  • Φυτεύουμε το κοκκάρι σε επιφάνειες με ήλιο κατά προτίμηση. Το έδαφος θα πρέπει να είναι ελαφρύ και να μην φυσάει πολύ δυνατός άνεμος.
  • Η καταλληλότερη εποχή είναι το διάστημα από Φεβρουάριο ως Μάρτιο.
  • Σκαλίζουμε το χώμα και αφαιρούμε μεγάλες πέτρες και ζιζάνια.
  • Αν το χώμα δεν είναι καλής ποιότητας, μπορούμε να προσθέσουμε χώμα κατάλληλο για κηπευτικά. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να εμπλουτίσουμε με οργανικό λίπασμα κατάλληλο για πράσινα φυλλώδη λαχανικά.
  • Πατάμε ελαφρά.
  • Διαλέγουμε το κοκκάρι. Οι βολβοί της ποικιλίας που θα καλλιεργήσουμε πρέπει να είναι σφιχτοί και μικροί. Απορρίπτουμε εκείνους που είναι πολύ μαλακοί ή πολύ μεγάλοι.
  • Κάνουμε μια σειρά από μικρές τρύπες στο χώμα. Αφήνουμε αποστάσεις 12-15 cm επί της γραμμής φύτευσης και 30 cm μεταξύ των γραμμών.
  • Φυτεύουμε το κοκκάρι σε βάθος 3-4 cm με την κορυφή του βολβού προς τα πάνω και ποτίζουμε. 
  • Συνεχίζουμε τα ποτίσματα μας και περιμένουμε έως ότου να ξεραθεί το υπέργειο φύλλωμα. 
  • Συγκομίζουμε! Βγάζουμε προσεχτικά τους βολβούς από το χώμα και τους αφήνουμε να ξεραθούν.

Extra συμβουλές: 

  • Στη περίπτωση που θέλουμε να συγκομίσουμε χλωρά κρεμμυδάκια φυτεύουμε συνήθως τους μήνες Σεπτέμβρη-Μάρτιο. 
    Διαλέγουμε μεγάλους βολβούς, γιατί θα δώσουν γρήγορα μακρύ γερό στέλεχος και ωραίο φύλλωμα. Η συγκομιδή τους γίνεται οποτεδήποτε χρειαστεί, ανάλογα με τις ανάγκες μας.

  • Στην αγορά μπορούμε να βρούμε διάφορες ποικιλίες κοκκαριού (Sturon, Stuttgarter, Snowball, Red Carmen). Διαλέγουμε εκείνη που ανταποκρίνεται στα δικά μας γούστα! Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
  • Λίγο πριν τη συγκομιδή της καλλιέργειας μπορούμε να προσθέσουμε θειάφι για να παράγουμε πιο καυστικά κρεμμύδια ή να ελαττώσουμε το νερό του ποτίσματος. 

Σχετικά Προϊόντα

Βιολογική Ακτιβοζίνη για Κηπευτικά 400 g

Περισσότερα...

Βιολογική Ακτιβοζίνη για Κηπευτικά 2 Kg

Περισσότερα...

Κολοκύθα μακριά κίτρινη 6231

Περισσότερα...

Ματζουράνα 0175

Περισσότερα...

Κοκκάρι στρογγυλό χονδρό 1 Kg

Περισσότερα...

Κοκκάρι μακρύ ψιλό 1 Kg

Περισσότερα...

Φράουλα Roseo 92600

Περισσότερα...

Ραμπάρμπαρο Rabarber 93500

Περισσότερα...

Χώμα Vivimus για Οξύφιλα φυτά 40 L (conditioner)

Περισσότερα...

Υπόστρωμα για Ορχιδέες 2 L

Περισσότερα...

Draker 10.2 CS

Περισσότερα...

Draker RTU 400 ml

Περισσότερα...

Βιολογικό Ασβέστιο-Μαγνήσιο

Περισσότερα...

Οργανικό λίπασμα για Κηπευτικά DCM 1,5 Kg

Περισσότερα...

Σπανάκι πλατύφυλλο raccolto 5916

Περισσότερα...

Κολοκυθάκι γεμιστό 6371

Περισσότερα...

Κοκκάρι μακρύ χοντρό 1 Kg Ελληνικό

Περισσότερα...

Πατάτα για φύτευση Agila "Η Βιολογική" 5 Kg

Περισσότερα...

Φράουλα Maxim 93700

Περισσότερα...

Τζίντζερ 93756

Περισσότερα...

Οργανικό λίπασμα για Κηπευτικά DCM 3,5 Kg

Περισσότερα...

Πατζάρι 0211

Περισσότερα...

Κοκκάρι μακρύ ψιλό 500 g Ελληνικό

Περισσότερα...

Φράουλα White dream 93708

Περισσότερα...