Σκόρδο Ισπανίας Λευκό Γίγας 50+

Κωδικός: 18993
Λευκή ποικιλία σκόρδου, που καλλιεργείται κυρίως στην περιοχή της Μεσογείου και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ισπανία, αλλά και σε άλλες χώρες με παρόμοιο κλίμα — όπως η Ελλάδα!
  • Συσκευασία: 200 g, 1 Kg, 10 Kg, Κουτί, Δίχτυ
Συσκευασία Κωδικός tick
200 g, Δίχτυ 18989
1 Kg, Δίχτυ 18988
10 Kg, Κουτί 19297

Γενικές πληροφορίες

Το σκόρδο είναι ετήσιο, βολβώδες φυτό, συγγενές ΅ε το κρε΅΅ύδι και το πράσο. Μοιάζει ΅ε το κοινό κρε΅΅ύδι στο ΅έγεθος και τις συνήθειες ανάπτυξής του. Πολλαπλασιάζεται μέσω των σκελίδων. Κάθε σκελίδα που φυτεύεται παράγει ένα ολόκληρο φυτό, το οποίο δημιουργεί νέο βολβό με πολλές σκελίδες.


Χαρακτηριστικά ποικιλίας

  • Μέγεθος: 50+ (Γίγας)
  • Λευκή ποικιλία.
  • Μεγάλη, επίπεδη κεφαλή.
  • Ιδανική για το ελληνικό κλίμα.
  • Ήπια γεύση και άρωμα.
  • Πολύ παραγωγική.
  • Με μεγάλη διάρκεια αποθήκευσης.

Οδηγίες καλλιέργειας

Το σκόρδο φυτεύεται από το φθινόπωρο μέχρι και αρχές της άνοιξης. Οι σκελίδες μπαίνουν σε αποστάσεις 8-10 cm μεταξύ των γραμμών και 30-35 cm επί της γραμμης. Βασικό κριτήριο για τις αποστάσεις φύτευσης είναι ο τελικός προορισμός του προϊόντος. Το πότισμα ευνοεί την κανονική ανάπτυξη των βολβών. Αν η καλλιέργεια ''διψάσει'' θα σχηματιστούν μικροί βολβοί. Το φυτό ολοκληρώνει την ανάπτυξή του περίπου 6-8 μήνες μετά τη φύτευση και η συγκομιδή γίνεται περίπου από τον Μάιο ως τον Αύγουστο.


Συσκευασία: 200 g, 1 Kg, 10 Kg, Κουτί, Δίχτυ

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ