Λίλιουμ Candidum Παρθενόκρινος 474606

Κωδικός: 10661
O κρίνος της Παναγίας ή παρθενόκρινος είναι από τα πιο αγαπημένα βολβώδη λουλούδια του φθινοπώρου, που μας χαρίζουν μεγάλα και εντυπωσιακά κρίνα.Εχει συνδεθεί με την χριστιανική γιορτή του Ευαγγελισμού, ως χριστιανικό σύμβολο αγνότητας και αθωότητας.Ο πρώτες αναφορές του παρθενόκρινου ως θρησκευτικό σύμβολο καταγράφονται σε τοιχογραφίες από την περίοδο του Μινωικού πολιτισμού. Η κάθε συσκευασία περιέχει 1 τεμάχιο μεγέθους 20/22 και το ύψος μπορεί να φτάσει έως τα 100 εκ. Η συσκευασία αυτή δίνει λευκό άνθος, εξαιρετικά αρωματικό.
  • Συσκευασία: Φάκελος
  • Είδος φακέλου: Κλασσική σειρά
  • Ύψος (εκ.): 100
  • Εποχή σποράς: Φθινόπωρο
Συσκευασία Κωδικός tick
Φάκελος 10661

Περίοδος φύτευσης

Οι βολβοί του παρθενόκρινου φυτεύονται στις αρχές φθινοπώρου σε αντίθεση με τα περισσότερα είδη λίλιουμ που φυτεύονται στις αρχές της άνοιξης.
Ο κρίνος της Παναγίας φυτεύεται σε αποστάσεις περίπου 30 εκατοστών μεταξύ των βολβών και σε βάθος περίπου 10 εκατοστών μέσα στο χώμα.

Χώρος φύτευσης

Ευδοκιμεί σε εδάφη ελαφρά γόνιμα, με καλή αποστράγγιση, ενώ για τη φύτευση του σε γλάστρα, χρησιμοποιούμε φυτόχωμα γενικής χρήσης.
Γενικότερα, ο κρίνος της Παναγίας, προτιμά ηλιαζόμενες θέσεις, προστατευμένες από ρεύματα αέρα, αν και σε νότιες ζεστές περιοχές είναι καλύτερο να τον φυτεύουμε σε ημισκιερές θέσεις.

Τρόπος ποτίσματος

Χρειάζεται αρχικά αραιό πότισμα, για να μη σαπίσει ο βολβός λόγω υπερβολικής υγρασίας. Κατά την περίοδο ανάπτυξης και ανθοφορίας του κρίνου της Παναγίας, το πότισμα γίνεται τακτικότερα, κάθε 4-5 μέρες.

Τρόπος λίπανσης

Όσον αφορά τη λίπανση, θα χρειαστεί η προσθήκη υγρού λιπάσματος ανθοφορίας κάθε 2-3 βδομάδες μετά τη διαμόρφωση των μπουμπουκιών του παρθενόκρινου για να έχουμε πλουσιότερη ανθοφορία. Προτείνεται η λίπανση με λιπάσματα διαλυτά σε νερό κατάλληλα για ανθοφόρα φυτά όπως το Fytopan για ανθοφόρα φυτά.

Πολλαπλασιασμός

Μετά την ολοκλήρωση της ανθοφορίας, στις αρχές του καλοκαιριού, σταματάμε το πότισμα και τα φύλλα του ξεραίνονται. Στη συνέχεια, βγάζουμε τους βολβούς από το χώμα, τους αφήνουμε να στεγνώσουν και τους φυλάσσουμε σε μέρος που δεν έχει υγρασία, μέχρι να τους φυτέψουμε το επόμενο φθινόπωρο.

Ο πολλαπλασιασμός του κρίνου της Παναγίας γίνεται με αφαίρεση των βολβιδίων που αναπτύσσονται γύρω από τον μητρικό βολβό κατά την περίοδο του λήθαργου, στα τέλη του καλοκαιριού. Οι νέοι βολβοί φυτεύονται την περίοδο του φθινοπώρου σε γλάστράκια ή στον κήπο για να μας δώσουν νέα λουλούδια του παρθενόκρινου την επόμενη άνοιξη.

Συσκευασία: Φάκελος
Είδος φακέλου: Κλασσική σειρά
Ύψος (εκ.): 100
Εποχή σποράς: Φθινόπωρο

Σχετικά Προϊόντα

Ακτιβοζίνη αμέσου δράσεως 150 g

Περισσότερα...

Οργανικό λίπασμα για Τριανταφυλλίες και Άνθη DCM 1,5 Kg

Περισσότερα...

Δελφίνιο Διπλό Μίγμα φάκελος σπόρων

Περισσότερα...

Γκαζόν Σκιάς (Ombreggiato)

Περισσότερα...

Κοκκάρι μακρύ ψιλό 1 Kg Ελληνικό

Περισσότερα...

Κοκκάρι Λευκό ψιλό 500 g

Περισσότερα...

Μπιγόνιες Διπλές Γαρυφάλλου S42

Περισσότερα...

Αμαρυλλίδα Λευκή 693007

Περισσότερα...

Υπόστρωμα για Ορχιδέες 2 L

Περισσότερα...

Παγίδες Εντόμων σειρά Φύλλα (5 παγίδες)

Περισσότερα...

Draker 10.2 CS εντομοκτόνο

Περισσότερα...

Draker RTU 400 ml εντομοκτόνο

Περισσότερα...

Ακτιβοζίνη για Οξύφιλα φυτά (Γαρδένιες κ.α.) 400 g

Περισσότερα...

Κρυσταλλικό λίπασμα Γενικής χρήσης "20-20-20"

Περισσότερα...

Πορτουλάκα Διπλή Μίγμα φάκελος σπόρων

Περισσότερα...

Πετούνια Αστέρι Μίγμα φάκελος σπόρων

Περισσότερα...

Κοκκάρι μακρύ ψιλό 500 g Ελληνικό

Περισσότερα...

Spunta Πατατόσπορος "A" 35/55 NL 5 Kg

Περισσότερα...

Μπιγόνια διπλή Grandiflora S38

Περισσότερα...

Γλοξίνια S44

Περισσότερα...

Παγίδες Εντόμων σειρά Πλατανόφυλλα (3 παγίδες)

Περισσότερα...

Παγίδες Εντόμων σειρά Δεινόσαυροι (5 παγίδες)

Περισσότερα...

Draker RTU ετοιμόχρηστο εντομοκτόνο

Περισσότερα...

Duracid PW εντομοκτόνο σε σκόνη

Περισσότερα...

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ