Ραπάνι: μία από τις πιο εύκολες καλλιέργειες!

Κωδικός: 12385
Ποιές είναι οι κυριότερες ποικιλίες ραπανιού που καλλιεργούνται στη χώρα μας; Tι καλλιεργητικές περιποιήσεις χρειάζονται;
Συσκευασία Κωδικός tick
12385

Γνωριμία με τα ραπανάκια!

Πολύχρωμα και τραγανά, τα ραπανάκια είναι πολύ δημοφιλή στις σαλάτες μας! Η καλλιέργεια τους είναι γρήγορη και εύκολη. Οι  νέοι και επιδέξιοι κηπουροί ανταμείβονται πολύ γρήγορα για τη προσπάθεια τους, με συγκομιδή σε μόλις 30-40 μέρες! Mπορείτε να δείτε εδώ τις κυριότερες ποικιλίες:

  • Black round, όψιμη ποικιλία, 60 ημερών, με μαύρο φλοιό και λευκή σάρκα
  • Saxa, πρώιμη ποικιλία, 30 ημερών, με φλοιό ανοιχτού κόκκινου χρώματος 
  • Ναtional, πρώιμη ποικιλία, 35 ημερών, με φλοιό κόκκινου-λευκού χρώματος
  • Flamboyant, πρώιμη ποικιλία, 35 ημερών, με φλοιό ανοιχτού κόκκινου χρώματος και λευκή μύτη
  • White Icicle, πρώιμη ποικιλία, 35 ημερών, με φλοιό λευκού χρώματος
  • Fire candle, όψιμη ποικιλία, 40 ημερών, με φλοιό κόκκινου χρώματος
  • Giant Butter, όψιμη ποικιλία, 40 ημερών, με φλοιό κόκκινου χρώματος

Σπορά


Πριν τη σπορά, κάνουμε καλή κατεργασία στο έδαφος (σκαλίσματα) και φροντίζουμε να μη δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνεια του εδάφους γιατί αυτή θα εμποδίσει την έξοδο του τρυφερού, νεαρού βλαστού.
Φυτεύουμε σε βάθος 1,5-2 cm και αφήνουμε αποστάσεις 10-20 cm επί της γραμμής και 3-5 cm μεταξύ των φυτών.
Με διαδοχική φύτευση ανά δύο εβδομάδες, θα συγκομίζουμε φρέσκα ραπανάκια για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα!


Κλίμα


Δεν ανέχονται τη ξηρασία και προτιμούν τα ήπια δροσερά κλίματα. Η σπορά μπορεί να γίνει όλες τις εποχές του χρόνου, κυρίως όμως σπέρνονται  από Φεβρουάριο-Μάιο  και από Αύγουστο-Νοέμβριο. Αποφεύγουμε να καλλιεργήσουμε κατά τους θερινούς μήνες, γιατί την εποχή αυτή παράγονται γογγυλόριζες (η ρίζα του ραπανιού) που γρήγορα αποκτούν σπογγώδη υφή και δεν έχουν ιδιαίτερη αξία.



Kαλλιεργητικές φροντίδες


Για γρήγορη ανάπτυξη και ηπιότερη γεύση ποτίζουμε τακτικά. Ξεχορταριάζουμε αν είναι απαραίτητο. Εμπλουτίζουμε ιδανικά με βιολογική κοπριά αλόγου.


Συγκομιδή


Η συγκομιδή πραγματοποιείται πριν αποκτήσει το ραπανάκι το τελικό του μέγεθος (διαφορετικά μπορεί να δημιουργηθούν ρωγμές στο εσωτερικό της ρίζας και η σάρκα να χάσει μέρος της τραγανότητας και της γεύσης της) και πριν την έναρξη της άνθισης (αλλιώς η ρίζα του αποκτά σπογγώδη υφή).

Σχετικά Προϊόντα

Ακτιβοζίνη για Κηπευτικά

Περισσότερα...

Οργανικό Ασβέστιο

Περισσότερα...

Τομάτα τ. Σαντορίνης αναρριχώμενη 12796

Περισσότερα...

Βλίτο 12683

Περισσότερα...

Spunta Πατατόσπορος "A" 35/55 NL 5 Kg

Περισσότερα...

Κοκκάρι μακρύ χοντρό 1 Kg Ελληνικό

Περισσότερα...

Γλαδιόλα Mademoiselle de Paris 517167

Περισσότερα...

Κάννα Pretoria 787225

Περισσότερα...

Υπόστρωμα για Ορχιδέες 2 L

Περισσότερα...

Παγίδες Εντόμων σειρά Δεινόσαυροι (5 παγίδες)

Περισσότερα...

CY10 εντομοκτόνο (EC)

Περισσότερα...

Draker RTU ετοιμόχρηστο εντομοκτόνο

Περισσότερα...

Algit Super εκχύλισμα φυκιών

Περισσότερα...

Ακτιβοζίνη για Πράσινα φυτά και Ανάπτυξη

Περισσότερα...

Σέλινο κλασικό 12786

Περισσότερα...

Τομάτα κατσαρή αναρριχώμενη 12802

Περισσότερα...

Κοκκάρι Λευκό ψιλό 500 g

Περισσότερα...

Κοκκάρι Λευκό ψιλό 1 Kg

Περισσότερα...

Χόστα Fortunei Francee 828034

Περισσότερα...

Ντάλια Duet 616846

Περισσότερα...

Παγίδες Εντόμων σειρά Φύλλα (5 παγίδες)

Περισσότερα...

Παγίδες Εντόμων σειρά Πλατανόφυλλα (3 παγίδες)

Περισσότερα...

Draker RTU 400 ml εντομοκτόνο

Περισσότερα...

Draker 10.2 CS εντομοκτόνο

Περισσότερα...

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ