Τουλίπα βοτανική μίγμα 3575

Κωδικός: 10682
Βολβώδες φυτό φθινοπωρινής φύτευσης με εντυπωσιακό άνθος σε σχήμα κυπέλλου. Ανήκει στην οικογένεια Λειριοειδή (Liliaceae) και πρόκειται για ένα πολυετές ποώδες φυτό. Η κάθε συσκευασία περιέχει 4 βολβούς από διάφορα εντυπωσιακά χρώματα, που μπορούν να φτάσουν τα 0,50 m. Ονομάζονται βοτανικές τουλίπες.
  • Συσκευασία: Φάκελος
Συσκευασία Κωδικός tick
Φάκελος 10682

Περίοδος φύτευσης

Η φύτευση των βολβών της τουλίπας γίνεται την περίοδο Οκτωβρίου και Νοεμβρίου σε γλάστρες, ζαρντινιέρες, καθώς και σε παρτέρια στον κήπο για να τους δούμε να ανθίζουν στις αρχές της άνοιξης.

Τρόπος φύτευσης

Τοποθετούμε κάθε βολβό σε βάθος περίπου 8-10 εκατοστών, με τη μύτη του βολβού προς τα πάνω και σε αποστάσεις 10-20 εκατοστών μεταξύ τους.

Χώρος φύτευσης

Οι τουλίπες αναπτύσσονται σχεδόν σε κάθε τύπο εδάφους, σε ηλιόλουστες θέσεις ενώ ανθοφορούν, με λουλούδια σχήματος κυπέλλου την Άνοιξη.
Οι βολβοί τουλίπας μπορούν να φυτευτούν στον κήπο ή σε γλάστρα και ζαρντινιέρα. Για την φύτευση σε γλάστρες και ζαρντινιέρες απαιτείται υψηλής ποιότητας εδαφικό μείγμα, καθώς και ελαφρόπετρα ή άλλο παρεμφερές υλικό, στην περιοχή του πάτου, για διευκόλυνση της στράγγισης, η οποία στην περίπτωση των βολβωδών φυτών πρέπει να είναι άριστη.

Τρόπος ποτίσματος

Οι τουλίπες χρειάζονται αρχικά αραιό πότισμα, μια φορά τη βδομάδα, μέχρι να φυτρώσει ο ανθοφόρος βλαστός. Αν κάνουμε συχνότερο πότισμα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σαπίσει ο βολβός και να μην καταφέρει να φυτρώσει. Στη συνέχεια, κατά την περίοδο ανάπτυξης και ανθοφορίας της τουλίπας, τα ποτίσματα θα πρέπει να γίνουν συχνότερα. Η τουλίπα απαιτεί να έχει αρκετή υγρασία στο χώμα της για να έχει πλούσια βλάστηση και καλή ανθοφορία.

Τρόπος λίπανσης

Προτείνεται η λίπανση με λιπάσματα διαλυτά σε νερό κατάλληλα για ανθοφόρα φυτά όπως το Fytopan για ανθοφόρα φυτάμόλις διαμορφωθούν τα μπουμπούκια της τουλίπας. Επαναλαμβάνουμε μετά από δύο βδομάδες.

Ασθένειες και εχθροί

Διάφορες μυκητολογικές ασθένειες προσβάλουν τους βολβούς, τα φύλλα και τα άνθη, όπως είναι το φουζάριο, η ανθράκνωση, ο βοτρύτης, η σκωρίαση, κτλ. Αν όμως φυτευτούν στην κατάλληλη τοποθεσία όσον αφορά την υγρασία του εδάφους, αλλά και της ατμόσφαιρας, οι πιθανότητες από σχετικές προσβολές ελαχιστοποιούνται.
Ακόμα, ο κυριότερος εντομολογικός εχθρός της τουλίπας είναι οι αφίδες.

Συχνές ερωτήσεις

Ε: Πώς διατηρούμε τους βολβούς τουλίπας για την επόμενη χρονιά;
Α: H τουλίπα σχηματίζει υπόγειους βολβούς και βολβίδια (μικρότεροι βολβοί) που είναι διογκωμένα μέρη ρίζας και βλαστού που φέρουν οφθαλμούς που δίνουν τη νέα βλάστηση. Ο πολλαπλασιασμός της τουλίπας, λοιπόν, μπορεί να γίνει με βολβούς και βολβίδια, τα οποία εμφανίζονται αφού ξεραθεί ο αρχικός βολβός.
Συγκεκριμένα, μετά την άνθιση, στις αρχές του καλοκαιριού, τα φύλλα της τουλίπας ξεραίνονται και πρέπει να διακόψουμε το πότισμα για να ξεραθεί ο αρχικός βολβός. Στη συνέχεια, βγάζουμε προσεκτικά τους νέους βολβούς και τα βολβίδια από το χώμα, τους καθαρίσουμε και τους αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
Για τη σωστή συντήρηση των βολβών, τους αποθηκεύσουμε σε ξηρό μέρος που δεν έχει υγρασία, μέσα σε χάρτινα κουτιά, που διαθέτουν τρύπες για να τους διατηρήσουμε σε άριστη κατάσταση προκειμένου να τους φυτέψουμε το επόμενο φθινόπωρο.
Πρέπει να επισημάνουμε ότι το επόμενο φθινόπωρο, οι βολβοί δίνουν νέα ανθοφορία σε αντίθεση με τα βολβίδια που θα δώσουν μόνο φύλλωμα.

Για την ιστορία

Φημολογείται πως η τουλίπα προέρχεται από την Κεντρική Ασία, το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία. Από αυτές τις χώρες εξαπλώθηκε σε πολλά μέρη της Ευρώπης. Μερικοί υποστηρίζουν πως κάποιες τουλίπες κατάγονται από τη Τουρκία και πήραν το όνομά τους λόγω της ομοιότητας τους με τουρμπάνι, ένα είδος καπέλου που φορούσαν στη Μέση Ανατολή. Στην Ολλανδία, τη χώρα που έχει συνδεθεί αποκλειστικά με την καλλιέργεια της, πρωτοκαλλιεργήθηκε το 1593 από τον Κάρολο Κλούσιο, έναν διάσημο βοτανολόγο της εποχής. Η τουλίπα σε όλες της χώρες αποτελεί σύμβολο αληθινής αγάπης, πλούτου και απαράμιλλης ομορφιάς.

Συσκευασία: Φάκελος

Σχετικά Προϊόντα

XL 60 Κρυσταλλικό λίπασμα

Περισσότερα...

Οργανικό λίπασμα για Τριανταφυλλίες και Άνθη DCM 1,5 Kg

Περισσότερα...

Μενεξές 4 εποχών 12593

Περισσότερα...

Γυψοφίλη λευκή (Ακτόστια) G144

Περισσότερα...

Κοκκάρι μακρύ χοντρό 1 Kg Ελληνικό

Περισσότερα...

Spunta Πατατόσπορος "A" 35/55 NL 5 Kg

Περισσότερα...

Λίλιουμ Asiatic Pink 840845

Περισσότερα...

Κάννα Pink President 787232

Περισσότερα...

Υπόστρωμα για Ορχιδέες 2 L

Περισσότερα...

Παγίδες Εντόμων σειρά Φύλλα (5 παγίδες)

Περισσότερα...

Draker 10.2 CS εντομοκτόνο

Περισσότερα...

Draker RTU ετοιμόχρηστο εντομοκτόνο

Περισσότερα...

Νιτρικό κάλιο 1 kg

Περισσότερα...

Οργανικό λίπασμα για Οξύφιλα φυτά (Γαρδένιες κ.ά.) DCM 800 g

Περισσότερα...

Εντελβάις λευκό S054

Περισσότερα...

Κομπέα αναρριχώμενη μίγμα C194

Περισσότερα...

Κοκκάρι μακρύ ψιλό 500 g Ελληνικό

Περισσότερα...

Κοκκάρι μακρύ ψιλό 1 Kg Ελληνικό

Περισσότερα...

Χόστα Undulata Meddiovariegata 828171

Περισσότερα...

Ντάλια Garden Wonder 624544

Περισσότερα...

Παγίδες Εντόμων σειρά Πλατανόφυλλα (3 παγίδες)

Περισσότερα...

Παγίδες Εντόμων σειρά Δεινόσαυροι (5 παγίδες)

Περισσότερα...

Draker RTU 400 ml εντομοκτόνο

Περισσότερα...

Vebirat Block τρωκτικοκτόνο 200 g

Περισσότερα...

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ