Arxiki Profil Apikoinonia 3
bar
 Σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται το μενού και χρησιμοποιείτε τον internet explorer κάντε κλικ πάνω στην κίτρινη μπάρα στην κορυφή της σελίδας και μετά πατήστε allow block content!
Οργανικά Λιπάσματα για βιολογική καλλιέργεια

...η πρώτη σας επιλογή για το περιβάλλον!

Η χρήση οργανικών λιπασμάτων χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται καθώς ο κόσμος ζητά όσο το δυνατόν πιο καθαρά προϊόντα. Τα οργανικά λιπάσματα DCM αποτελούν 100% φυσικό προϊόν. Για το λόγο αυτό θεωρούνται τα καταλληλότερα λιπάσματα για εφαρμογή σε λαχανικά, κλήματα, οπωροφόρα, κ.α., φυτά τα οποία πρόκειται να καταναλώσει ο άνθρωπος και να έρθει σε άμεση επαφή μαζί τους. H Gemma διαθέτει μια πλήρη σειρά από οργανικά λιπάσματα για βιολογική καλλιέργεια σε διάφορες συσκευασίες τόσο για επαγγελματίες όσο και για ερασιτέχνες , αλλά και για όλα τα είδη φυτών.
H σειρά αυτή περιλαμβάνει λιπάσματα που ανήκουν σε μια νέα γενιά οργανικών λιπασμάτων τα οποία αποτελούνται από πολύ λεπτούς κόκκους (minigran). Δημιουργούνται μέσω μιας νέας επαναστατικής μεθόδου διαφέροντας έτσι από τα κοινά λιπάσματα, υπερέχοντας με τα εξής πλεονεκτήματα:
checkΔεν αποτελούνται από λεπτόκοκκη σκόνη η οποία αιωρείται στον αέρα.
checkΔιασκορπίζονται τέλεια, αυξάνοντας την περιοχή εφαρμογής
checkΠεριέχουν διεγέρτες οι οποίοι προκαλούν την ανάπτυξη μικροοργανισμών στο έδαφος με αποτέλεσμα την βελτίωση τουκαι την εξισσορόπηση των συστατικών του. Οι μικροοργανισμοί βελτιώνουν το πορώδες του εδάφους και δεσμεύουν στοιχεία τα οποία τα παρέχουν στο φυτό ακόμα και αν δεν έχει χρησιμοποιηθεί λίπασμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
checkΕίναι λιπάσματα βραδείας αποδέσμευσης και έχουν δράση αρκετών μηνών χωρίς κίνδυνο εγκαυμάτων (σκορπίζονται κάθε 1-3 μήνες ανάλογα την δοσολογία)
checkΩστόσο είναι ταχείας ανάπτυξης καθώς η ειδική οργανική σύσταση τους, δίνει άμεση ανάπτυξη, ανθοφορία και ρίζα στα φυτά.
checkΜπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την μεταφύτευση για γρήγορη ανάπτυξη και γρηγορότερη ανάκαμψη της ρίζας από το μεταφυτευτική διαταραχή.
checkΕίναι μη χημικά-τοξικά λιπάσματα τα οποία δεν μολύνουν το περιβάλλον και δεν ερεθίζουν τα ζώα.
checkΕξειδικεύονται για διάφορες κατηγορίες φυτών με καλύτερα και άμεσα αποτελέσματα.
checkΟι καρποί που παράγονται με τη χρήση των οργανικών λιπασμάτων DCM έχουν 70% παραπάνω βιταμίνες, πιο ωραία γεύση και μεγαλύτερο μέγεθος.
check
Ιδανικά για φυτά εξασθενημένα τα οποία δεν μπορούν να έχουν μεγάλη ανθοφορία και να δέσουν τον καρπό τους.
checkΕιδικά για ερασιτέχνες καθώς η μεγαλύτερη δοσολογία δεν καίει το φυτό.
checkΗ χρήση τους σε υψηλές θερμοκρασίες δεν χαλάει το φυτό.

 

bio

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσουμε βιολογικά λιπάσματα; Που θα μας οφελήσουν; Πόσο σημαντικό είναι για την υγεία μας;Βιολογικά Προϊόντα χαρακτηρίζονται αυτά που για την παραγωγή τους δεν χρησιμοποιούνται συνθετικά ή χημικά.....Περισσότερα

 
 

Τα οργανικά DCM λιπάσματα προέρχονται από υλικά που ζούσαν ή είναι υποπροϊόντα διαφόρων οργανισμών. Τα παλαιά φύλλα, οι φλούδες καρπών και τα ζωικά κόπρανα είναι ακριβώς μερικά παραδείγματα των πηγών των οργανικών λιπασμάτων. Υπάρχουν πολυάριθμες πηγές οργανικών υλικών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή κάποιου οργανικού λιπάσματος.
Ένα πλεονέκτημα των οργανικών υλικών είναι ότι παρέχουν την ευεργετική οργανική ουσία που μπορεί να βελτιώσει το έδαφος και ιδίως την ικανότητα συγκράτησης θρεπτικών υλικών. Η οργανική ουσία δημιουργεί επίσης ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει τους ευεργετικούς εδαφολογικούς οργανισμούς όπως οι γεωσκώληκες. Επίσης τα οργανικά υλικά χρειάζονται περισσότερο καιρό για να απελευθερώσουν τα θρεπτικά στοιχεία. Αυτό δημιουργεί μια κατάσταση βραδείας αποδέσμευσης που παρέχει τις θρεπτικές ουσίες κατά τη διάρκεια μιας μακρύτερης χρονικής περιόδου και μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της απώλειας θρεπτικών ουσιών στη διύλιση.

 
 

 

Εξαιτίας της χρήσης μηχανημάτων παραγωγής οργανικών λιπασμάτων τελευταίας τεχνολογίας, τα συγκεκριμένα οργανικά λιπάσματα διαθέτουν την αποκλειστική τεχνολογία Μinigran. Η τεχνολογία Minigran επιτρέπει την παραγωγή οργρανικών λιπασμάτων τα οποία είναι λεπτόκοκκα, χωρίς ίχνος σκόνης. Επίσης όλοι οι κόκκοι έχουν ισοκατανεμημένα τα θρεπτικά στοιχεία, σε όλη τη μάζα του λιπάσματος. Έτσι με την τόσο καλή μορφή τους, μπορούν να διασκορπιστούν τέλεια στο έδαφος, είτε με επαγγελματικά μηχανήματα, είτε με το χέρι. Έτσι τόσο ο επαγγελματίας όσο και ο ερασιτέχνης μπορεί να αξιοποιήσει το 100% των θρεπτικών στοιχείων που περιέχει το λίπασμα, αφού θα ενσωματωθεί το λίπασμα στη δοσολογία που πρέπει σε όλο τον όγκο του εδάφους.
Παρακάτω βλέπουμε δάφορες φωτογραφίες με τις οποίες συγκρίνονται συμβατικά "κλασσικά" λιπάσματα με αυτά που διαθέτουν την τεχνολογία MINIGRAN.

(κλικ για μεγένθυνση)
Minigran
Τέλειος διασκορπισμός με ειδικά μηχανήματα, για ομοιόμορφη κατανομή του λιπάσματος, πλήρη ανάπτυξη χωρίς σκόνη και προβλήματα στην γονιμοποίηση

Εξαιτίας των λεπτών κόκκων, το λίπασμα διεισδύει εύκολα στο έδαφος και αναπτύσσεται καλύτερα τόσο το υπόγειο όσο και το υπέργειο τμήμα του φυτού
Ο ψεκασμός γίνεται με τον καλύτερο τρόπο, εξασφαλίζοντας σωστή και βέλτιστη χρήση του λιπάσματος
Με την ομοιόμορφη λίπανση που μας εξασφαλίζεται, έχουμε ομοιόμορφη ανάπτυξη
Minigran


Copyright © Gemma®
Like