Μαϊντανός γίγας 12725

Κωδικός: 12725
Bestseller. Διετές. Ποικιλία με πλούσιο μεγάλο φύλλωμα, πολύ αρωματική και παραγωγική, χρώματος πράσινου σκούρου. Εξαιρετική αντοχή στο κρύο. Απόσταση φυτών (εκ.): 5. Απόσταση γραμμών (εκ.): 25-30. Βάθος σποράς (εκ.):0,5-1,5. Ημέρες φυτρώματος: 15-20. Έναρξη συγκομιδής (ημέρες): 70. Ποικιλία: Gigante d'Italia. 4971
  • Συσκευασία: Φάκελος
  • Εποχή σποράς: Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο
  • Εποχή συγκομιδής / ανθοφορίας: Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας
  • Διάρκεια καλλιέργειας: Διετές
  • Μήνας σποράς: Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος
Συσκευασία Κωδικός tick
Φάκελος 12725

Γενικές πληροφορίες

Λατινική ονομασία: Petroselinum crispum
Ο μαϊντανός είναι ευρέως γνωστός στην κουζίνα, τη βοτανολογία και την κοσμετολογία. Τα φύλλα είναι καλή πηγή βιταμίνης C και τόσο τα φύλλα, όσο και οι ρίζες είναι πασίγνωστα ευεργετικά. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες και υψηλή διατροφική αξία.

Ειδικές πληροφορίες καλλιέργειας

  • Τύπος φυλλώματος: ίσιο
  • Σπόροι ανά γραμμάριο: 450-650
  • Διάρκεια βλαστικότητας σπόρων (έτη): 3-4
  • Ενδεικτική θερμοκρασία ανάπτυξης(οC): 14-26
  • Ποσότητα φύτευσης ανά τετραγωνικό (g): 1-2
  • Ενδεικτική απόδοση ανά τετραγωνικό (kg): 2

Ποικιλίες

Οι ποικιλίες του μαϊντανού διαχωρίζονται σε πλατύφυλλες και σγουρόφυλλες.
  • Μαϊντανός κλασικός: Αρωματικός με πλούσιο φύλλωμα και έντονο πράσινο χρώμα.
  • Μαϊντανός γίγας: Ποικιλία με πλούσιο μεγάλο φύλλωμα, αρωματικός και παραγωγικός.
  • Μαϊντανός σγουρός: τραγανός ιδανικός σε πιάτα με αυγά, λαχανικά και σάλτσες.

Οδηγίες φύτευσης και μεταφύτευσης

Ο μαϊντανός πολλαπλασιάζεται με σπόρο. Μπορεί να φυτευτεί σε σπορείο ή κατευθείαν στο χωράφι και ακόμα σε κήπο ή σε γλάστρα στο μπαλκόνι μας. Η μεταφύτευση γίνεται μετά από 5-6 εβδομάδες και πρέπει να είναι αραιή με καλό αερισμό.

Πότισμα

Ο μαϊντανός χρειάζεται συχνό πότισμα, αποφεύγοντας την υπερβολική υγρασία. Κατά την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου ποτίζουμε κάθε 2-3 ημέρες, ενώ το καλοκαίρι τακτικότερα. Τις ζεστές ημέρες, το πότισμα πρέπει να είναι καθημερινό, γιατί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών μπορεί να προκαλέσει ξήρανση των φύλλων.

Λίπανση

Κατά την μεταφύτευση των νεαρών φυτών του μαϊντανού, χρησιμοποιούμε ακτιβοζίνη για πλούσιες ρίζες και μεταφυτεύσεις, λίπασμα πλούσιο σε φώσφορο, χρήσιμο για την αρχική ανάπτυξη του φυτού. Κάθε 20-30 μέρες ενσωματώνουμε οργανικό λίπασμα για λαχανικά, ενώ μπορούμε να προσθέσουμε σίδηρο , για να έχουμε καταπράσινα φύλλα. Η υπερβολική λίπανση μπορεί να φέρει καψίματα στις άκρες των φύλλων, ενώ η απουσία λίπανσης ίσως μπορεί να προκαλέσει κιτρινίσματα στα φύλλα.

Χρήσιμα TIPS

  • Μαζεύουμε τα φύλλα από το εξωτερικό μέρος του φυτού και τα βάζουμε στην κατάψυξη σε πλαστικό σακουλάκι για μελλοντική χρήση.
  • Ο μαϊντανός δεν είναι αρωματικό για αποξήρανση, καθώς χάνει από το άρωμά του.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε στο τελείωμα του φαγητού για να διατηρήσει το άρωμά του.
  • Κόβουμε το μαϊντανό από χαμηλά, για να δώσουμε την ευκαιρία στο φυτό να αναπτυχθεί ξανά και να πραγματοποιήσουμε νέες κοπές, μέχρι να έρθει η εποχή να αναπτύξει ανθοφόρο στέλεχος.
  • Η καλλιέργειά του μπορεί να γίνεται με καλλιέργεια μελιτζάνας, πιπεριάς ντομάτας γιατί αναπτύσσεται καλύτερα σε ημισκιερά μέρη. Επειδή έχει επιφανειακό ριζικό σύστημα, δεν παρουσιάζει «ανταγωνισμό» με τα συγκεκριμένα κηπευτικά.

  • Έξτρα πληροφορίες

    Υπάρχει και ο μαϊντανός με χοντρές ρίζες, ο οποίος αναπτύσσει μόνο μία ρίζα και που λόγω της αρωματικής του γεύσης, έχει την ίδια λειτουργεία με τα φύλλα. Η καλλιέργειά του είναι διαδεδομένη στις ιδιαίτερα κρύες περιοχές, όπου διατηρείται η ρίζα σε δροσερό μέρος για να καταναλωθεί το χειμώνα.

    Διευκρινήσεις

    • Πρόκειται για απλή ποικιλία σπόρου. Μπορείτε να κρατήσετε σπόρους από τα φυτά και να τους σπείρετε.
    • Η συσκευασία γίνεται με εγγύηση διασφάλισης ποιότητας και όλες οι συσκευασίες έχουν ημερομηνία λήξης.
    • Ο αεροστεγώς κλεισμένος φάκελος αλουμινίου σας εγγυάται τη βλαστικότητα/φυτρωτικότητα των σπόρων.
    • Οι πληροφορίες της καλλιέργειας είναι ενδεικτικές. Μπορεί να υπάρχουν πιθανές αποκλίσεις από τις παραπάνω πληροφορίες.
    Συσκευασία: Φάκελος
    Εποχή σποράς: Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο
    Εποχή συγκομιδής / ανθοφορίας: Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας
    Διάρκεια καλλιέργειας: Διετές
    Μήνας σποράς: Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος
    Μήνας Συγκομιδής / ανθοφορίας: Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος

    Σχετικά Προϊόντα

    Οργανικό λίπασμα για Οπωροφόρα DCM 1,5 Kg

    Περισσότερα...

    Fytopan Βιολογικό για Κηπευτικά και Φρούτα 300 ml

    Περισσότερα...

    Κολοκύθι μακρύ σκούρο 12703

    Περισσότερα...

    Αγγούρι κοντό Beth Alpha 12675

    Περισσότερα...

    Spunta Πατατόσπορος "A" 35/55 NL 5 Kg

    Περισσότερα...

    Κοκκάρι μακρύ ψιλό 1 Kg Ελληνικό

    Περισσότερα...

    Γλαδιόλα Purple Flora 785481

    Περισσότερα...

    Λίλιουμ Trumpet Pink Perfektion 838323

    Περισσότερα...

    Παγίδες Εντόμων σειρά Φύλλα (5 παγίδες)

    Περισσότερα...

    Παγίδες Εντόμων σειρά Δεινόσαυροι (5 παγίδες)

    Περισσότερα...

    Mirmex κοκκώδες δόλωμα

    Περισσότερα...

    Duracid PW εντομοκτόνο σε σκόνη

    Περισσότερα...

    Οργανικό λίπασμα για Λαχανικά

    Περισσότερα...

    Ακτιβοζίνη για Πλούσιες ρίζες και Μεταφυτεύσεις 400 g

    Περισσότερα...

    Παντζάρι στρογγυλό δίχρωμο 12750

    Περισσότερα...

    Μαρούλι κατσαρό κόκκινο 12732

    Περισσότερα...

    Κοκκάρι μακρύ χοντρό 500 g Ελληνικό

    Περισσότερα...

    Κοκκάρι μακρύ χοντρό 1 Kg Ελληνικό

    Περισσότερα...

    Κάννα Perkeo 819070

    Περισσότερα...

    Κάννα Wyoming 819421

    Περισσότερα...

    Υπόστρωμα για Ορχιδέες 2 L

    Περισσότερα...

    Παγίδες Εντόμων σειρά Πλατανόφυλλα (3 παγίδες)

    Περισσότερα...

    Draker RTU ετοιμόχρηστο εντομοκτόνο

    Περισσότερα...

    CY10 εντομοκτόνο (EC)

    Περισσότερα...

    Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

    ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ