Duracid PW εντομοκτόνο σε σκόνη

Κωδικός: 15113
Ετοιμόχρηστο εντομοκτόνο σκεύασμα σε μορφή σκόνης για την καταπολέμηση ευρέως φάσματος εντόμων όπως μυρμήγκια, κατσαρίδες, ψύλλοι, κοριοί, σφήκες και το κόκκινο άκαρι των πουλερικών. Μεγάλη υπολειμματική διάρκεια δράσης ενάντια στα μυρμήγκια (4 εβδομάδες) και τις κατσαρίδες (8 εβδομάδες). Για χρήση από ερασιτέχνες χρήστες (ευρύ κοινό).
  • Συσκευασία: 200 g, 1 Kg, Σακούλι, Αλατιέρα
Συσκευασία Κωδικός tick
200 g, Αλατιέρα 15046
1 Kg, Σακούλα 15047

Το DURACID PW είναι ετοιμόχρηστο σκεύασμα σε μορφή σκόνης και χρησιμοποιείται για τον έλεγχο βαδιστικών εντόμων, κοριών, ψύλλων, κόκκινου ακάρεως των πουλερικών και των σφηκών. Ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης.

Πλεονεκτήματα

  • Αποτελεσματικό σε ευρύ φάσμα εντόμων.
  • ’μεση δράση.
  • Ετοιμόχρηστο γα εύκολη χρήση.


Οδηγίες χρήσης

Για αποτελεσματική αντιμετώπιση, εντοπίστε το στόχο από τον οποίο θέλετε να απαλλαγείτε και ακολουθήστε τις σχετικές οδηγίες χρήσης. Κατά την εφαρμογή του προϊόντος, λάβετε υπόψη ότι 2,5 γραμμάρια του προϊόντος ισοδυναμούν με 2 κουταλάκια του γλυκού περίπου. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται κουταλάκι μίας χρήσης ή αποκλειστικά για αυτή τη χρήση. Απομακρύνετε (καθαρίστε) το προϊόν και τα νεκρά έντομα, όταν παύουν να παρατηρούνται ζωντανά έντομα ή μετά την υπολειμματική περίοδο δράσης του. Να μην αναμιγνύετε το προϊόν με άλλα χημικά ή σκευάσματα.

Για τον έλεγχο των βαδιστικών εντόμων: 

Τα βαδιστικά έντομα κρύβονται σε σκοτεινά και ζεστά μέρη, σε υπόγεια και σε αποθηκευτικούς χώρους. Επίσης σε περιοχές γύρω από σωληνώσεις ύδρευσης, θέρμανσης και εξαερισμού, κάτω από ντουλάπια και άλλα ογκώδη αντικείμενα.

Πεδίο εφαρμογής: Εσωτερικοί χώροι. Εξωτερικοί χώροι περιμετρικά κτιρίων μόνο σε μπαλκόνια και βεράντες (μόνο για μυρμήγκια).

Για χρήση σε εσωτερικούς χώρους (μυρμήγκια, κατσαρίδες): Εφαρμόστε 5 γρ. σκευάσματος / m2 σε λεπτές στρώσεις σε ρωγμές και χαραμάδες, αποκλειστικά σε επιφάνειες που δεν υπόκεινται σε υγρό καθαρισμό (π.χ. πίσω ή κάτω από συσκευές, κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας), κενά και κοιλότητες (χώρισμα μεταξύ τοίχων, τρύπες κτλ.) όπου τα έντομα συνήθως βρίσκουν καταφύγιο.

Για χρήση περιμετρικά κτιρίων (μυρμήγκια): Εφαρμόστε 5 γρ. σκευάσματος / m2 σε λεπτές στρώσεις σε ρωγμές και εσοχές σε πλακόστρωτες επιφάνειες μόνο σε μπαλκόνια και βεράντες. Για να αποφύγετε την υπερδοσολογία, είναι σημαντικό να πραγματοποιείτε εφαρμογή μόνο σε μέρη όπου κρύβονται τα έντομα.

Το προϊόν έχει ισχυρή υπολειμματική διάρκεια δράσης μετά την εφαρμογή που διαρκεί 8 εβδομάδες για τις κατσαρίδες και 4 εβδομάδες για τα μυρμήγκια. Λάβετε υπόψη ότι η εφαρμογή σε πολύ μικρές περιοχές μπορεί να επιμηκύνει ελαφρώς τον χρόνο θεραπείας. Το γεγονός αυτό επηρεάζει την άμεση δράση του προϊόντος και μπορεί να χρειαστούν έως και 7 ημέρες για να επιτευχθεί πλήρης θνησιμότητα ενάντια στην ανατολίτικη κατσαρίδα και στα μυρμήγκια.

Εφαρμογή του προϊόντος ως φράγμα που θα αποτρέπει την είσοδο των μυρμηγκιών στο κτίριο: Εφαρμόστε σε λωρίδα όχι μεγαλύτερη από 1 εκατοστό 5 γρ. σκευάσματος / m2 , περιμετρικά του κτιρίου ώστε να δημιουργηθεί ένα φυσικό φράγμα. Το προϊόν δεν παρουσιάζει άμεση δράση και η θνησιμότητα επιτυγχάνεται σε 7 ημέρες μετά την έκθεση των μυρμηγκιών στις προσφάτως εφαρμοσμένες μη-πορώδεις επιφάνειες. Το προϊόν δεν έχει υπολειμματική δράση. 

Συχνότητα εφαρμογής: Η εφαρμογή μπορεί να πραγματοποιηθεί έως και 2 φορές το χρόνο.

Για τον έλεγχο των κοριών και των ψύλλων:

Κοριοί: Βρίσκουν καταφύγιο σε πολύ περιορισμένους χώρους σε ρωγμές τοίχων, ενώσεις επίπλων, πίσω από φωτογραφίες και σε εσοχές των επίπλων. Τα έντομα αυτά γενικά περιορίζονται σε αυτές τις περιοχές και τις αφήνουν μόνο για να τραφούν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι κοριοί συνήθως δεν φαίνονται εκτός των σημείων που βρίσκουν καταφύγιο κατά τη διάρκεια της ημέρας ή όταν τα φώτα είναι αναμμένα.
Ψύλλοι: Βρίσκουν καταφύγιο σε ρωγμές στο πάτωμα ή σε εσοχές σε έπιπλα. Εφαρμόστε 10 γρ. σκευάσματος / m2 σε λεπτές στρώσεις σε ρωγμές και χαραμάδες, κενά και κοιλότητες (χώρισμα μεταξύ τοίχων, τρύπες κτλ.) όπου τα έντομα συνήθως βρίσκουν καταφύγιο. Η εφαρμογή του προϊόντος θα γίνεται αποκλειστικά σε επιφάνειες που δεν υπόκεινται σε υγρό καθαρισμό (π.χ. κάτω από έπιπλα, γωνίες κτλ). Το προϊόν είναι αποτελεσματικό για 2 εβδομάδες.

Πεδίο εφαρμογής: Εσωτερικοί χώροι.
Συχνότητα εφαρμογής: Η εφαρμογή μπορεί να πραγματοποιηθεί έως και 2 φορές το χρόνο.


Για τον έλεγχο των σφηκών:

Εφαρμόστε το σκεύασμα μόνο αφού εντοπίσετε την οπή εισόδου της φωλιάς. Επικοινωνήστε με αδειοδοτημένο συνεργείο απεντόμωσης - μυοκτονίας εάν το σχήμα της σφηκοφωλιάς δεν επιτρέπει να προσδιορίσετε με σαφήνεια την οπή εισόδου των εντόμων. Εφαρμόστε 2,5 γρ. προϊόντος απευθείας στις οπές εισόδου της σφηκοφωλιάς. Εφαρμόζεται τοπικά στην είσοδο της σφηκοφωλιάς. Το σκεύασμα έχει επίδραση τόσο στις σφήκες εντός της σφηκοφωλιάς, αλλά και σε αυτές που επιστρέφουν στη φωλιά. Για βέλτιστα αποτελέσματα, εφαρμόστε το σκεύασμα αργά το απόγευμα ή νωρίς το πρωί όταν η δραστηριότητα των εντόμων είναι περιορισμένη. Το προϊόν θα εξολοθρεύσει την φωλιά σε 3 εβδομάδες μετά την εφαρμογή.

Πεδίο εφαρμογής: Εσωτερικοί χώροι.
Συχνότητα εφαρμογής: Η εφαρμογή μπορεί να πραγματοποιηθεί έως και 2 φορές το χρόνο.

Για την αντιμετώπιση του κόκκινου ακάρεως των πουλερικών:

Το άκαρι του κοτόπουλου (ή κόκκινο άκαρι των πουλερικών) είναι ένα άκαρι που τρέφεται κατά τις νυχτερινές ώρες απομυζώντας το αίμα των πουλερικών. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα ακάρεα αυτά μπορεί να κρύβονται σε περιοχές σε όλο το πτηνοτροφείο, ειδικά σε ρωγμές και σχισμές των γύρω ξυλοκατασκευών. Εφαρμόζεται μετά τον καθαρισμό των πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Εφαρμόστε 10 γρ. σκευάσματος / m2 σε ρωγμές και χαραμάδες όπου τα ακάρεα βρίσκουν καταφύγιο. Η αποτελεσματικότητα του σκευάσματος αναμένεται 1 εβδομάδα μετά την εφαρμογή. Υπολειμματική διάρκεια δράσης: 2 εβδομάδες.

Πεδίο εφαρμογής: Σε εσωτερικούς χώρους πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που δεν είναι συνδεδεμένες με μονάδα επεξεργασίας λυμάτων (STP), στις ακόλουθες υποκατηγορίες:

Ωοτόκες Όρνιθες:
  • Κλασικές κλωβοστοιχίες χωρίς επεξεργασία
  • Κλωβοστοιχίες με επιταχυνόμενη αφύγρανση
  • Συμπαγείς κλωβοστοιχίες
  • Ελευθέρας βοσκής σε δάπεδο με σχάρα
Νεοσσοί:
  • >18 εβδομάδων, ελευθέρας βοσκής σε δάπεδο με σχάρα
  • σε χώρους εκτροφής, ελευθέρας βοσκής σε δάπεδο με σχάρα

Μέγιστος αριθμός εφαρμογών / έτος: 4 εφαρμογές το χρόνο και μεσοδιάστημα μεταξύ των εφαρμογών: 91 ημερών.


Περιβαλλοντικές προφυλάξεις

  • Αποτρέψτε την είσοδο του προϊόντος στο περιβάλλον (επιφανειακά και υπόγεια ύδατα), υπόνομο, αποχέτευση με την κατασκευή προστατευτικών φραγμάτων και το κλείσιμο των αποχετεύσεων.
  • Ενημερώστε τις αρμόδιες αρχές για ανεξέλεγκτες διαρροές ή διαρροές σε υδάτινα ρεύματα, υπονόμους, αποχετεύσεις.
  • Να μη χρησιμοποιείται σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις / καταφύγια ζώων, που είναι συνδεδεμένες με μονάδα επεξεργασίας λυμάτων (STP) ή / και όπου δεν μπορεί να αποτραπεί η άμεση έκθεση στα επιφανειακά ύδατα.
  • Η εφαρμογή του σκευάσματος γίνεται μετά την απομάκρυνση των ζώων από το χώρο.
  • Το σκεύασμα δεν εφαρμόζεται απευθείας στα ζώα.


Σύνθεση: Cypermethrin 0,632% β/β, Βοηθητικές ουσίες 99,368 % β/β
Μορφή: Σκόνη επίπασης (DP).

Αριθμός έγκρισης: ΤΠ18-0538

Δείτε εδώ την έγκριση του προϊόντος.
Βρείτε εδώ το δελτίο δεδομένων ασφαλείας του προϊόντος.

Χρησιμοποιείτε τα βιοκτόνα με ασφαλή τρόπο. Διαβάζετε πάντοτε την ετικέτα και τις πληροφορίες σχετικά με το προϊόν πριν από τη χρήση.

Συσκευασία: 200 g, 1 Kg, Σακούλι, Αλατιέρα

Σχετικά Προϊόντα

Κρυσταλλικό λίπασμα για Πράσινα φυτά και Ανάπτυξη "30-10-10"

Περισσότερα...

Κρυσταλλικό λίπασμα Γενικής χρήσης "20-20-20"

Περισσότερα...

Ζίννια Καλιφόρνιας διπλή γίγας μίγμα 12560

Περισσότερα...

Κατηφές νάνος διπλός κίτρινος 12575

Περισσότερα...

Κοκκάρι Λευκό ψιλό 500 g

Περισσότερα...

Κοκκάρι Ελληνικό μακρύ 21/24 χοντρό

Περισσότερα...

Κάννα Golden Lucifer 818370

Περισσότερα...

Ντάλια Impression Festivo 805110

Περισσότερα...

Υπόστρωμα για Ορχιδέες 2 L

Περισσότερα...

Χώμα Vivimus για Οξύφιλα φυτά 40 L (conditioner)

Περισσότερα...

Mirmex κοκκώδες δόλωμα

Περισσότερα...

Draker 10.2 CS εντομοκτόνο

Περισσότερα...

Νιτρικό κάλιο 1 kg

Περισσότερα...

Οργανικό λίπασμα για Εσπεριδοειδή

Περισσότερα...

Γκαζόν Σκιάς (Ombreggiato)

Περισσότερα...

Βασιλικός στενόφυλλος (νυχάτος) 12639

Περισσότερα...

Κοκκάρι μακρύ ψιλό 25 Kg Ελληνικό

Περισσότερα...

Κοκκάρι Λευκό ψιλό 1 Kg

Περισσότερα...

Λίλιουμ Treelilies Honeymoon 787195

Περισσότερα...

Γυψοφίλη Perfecta 856075

Περισσότερα...

Παγίδες Εντόμων σειρά Πλατανόφυλλα (3 παγίδες)

Περισσότερα...

Παγίδες Εντόμων σειρά Φύλλα (5 παγίδες)

Περισσότερα...

CY10 εντομοκτόνο (EC)

Περισσότερα...

Draker RTU 400 ml εντομοκτόνο

Περισσότερα...

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ