Σπόροι Γκαζόν Διχόνδρα (τριφύλλι)

Κωδικός: 13120
Νάνα ποικιλία γκαζόν με στρογγυλεμένα φύλλα και βαθύ λαμπερό πράσινο χρώμα. Δεν είναι απαιτητική ως προς τη συχνότητα του ποτίσματος και δεν χρειάζεται κούρεμα. Ανθεκτική στις χαμηλές θερμοκρασίες.
  • Συσκευασία: 250 g, Κονσέρβα
Συσκευασία Κωδικός tick
250 g, Κονσέρβα 13120

Eιδικές πληροφορίες

Σύνθεση: Dichodra repens
Η διχόνδρα είναι το πιο διαδεδομένο είδος απ΄τα ποώδη πλατύφυλλα.Προσαρμόζεται σ'όλα τα εδάφη και καλύπτει εύκολα κενούς χώρους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μίγματα με άλλες ποικιλίες γκαζόν. Δημιουργεί ένα σφιχτό, πράσινο εντυπωσιακό χλοοτάπητα με κυρίως διακοσμητική χρήση.  

Γενικές πληροφορίες καλλιέργειας γκαζόν

  • Σκάβουμε ή σκαλίζουμε σε βάθος 20 cm.
  • Εμπλουτίζουμε με οργανικό λίπασμα, φρεζάρουμε και πιέζουμε ελαφρά ρολάροντας μ' ένα κύλινδρο.
  • Φυτεύουμε σε ηπειρωτικά κλίματα Μάρτιο-Ιούνιο & Αύγουστο-Οκτώβριο.
  • Χρησιμοποιούμε λίπασμα πλούσιο σε φώσφορο και μετά το πρώτο κούρεμα λιπαίνουμε με οργανικό λίπασμα πλούσιο σε άζωτο-φώσφορο-κάλιο βραδείας αποδέσμευσης ανά τρεις μήνες.
  • Αφού προετοιμαστεί το έδαφος κατανέμουμε το σπόρο σταυρωτά.
  • Διατηρούμε το έδαφος υγρό ώστε να ενθαρρύνουμε τη βλάστηση. 
  • Κουρεύουμε τη πρώτη φορά αφού το γκαζόν έχει φτάσει σε ύψος 8-10 cm αφαιρώντας το 30% μόνο. Διατηρούμε το ποσοστό αυτό και στα επόμενα δύο κουρέματα. Έπειτα, φροντίζουμε το ύψος κοπής να μη ξεπερνά τα 3-3,5 cm.
  • Ποσότητα φύτευσης με σπαρτική μηχανή (g/m2): 15
  • Ποσότητα φύτευσης με το χέρι (g/m2) : 25
Συσκευασία: 250 g, Κονσέρβα

Σχετικά Προϊόντα

Γκαζόν Festuca Arudinacea (κλασσικό)

Περισσότερα...

Γκαζόν Σκιάς (Ombreggiato)

Περισσότερα...

Draker RTU ετοιμόχρηστο εντομοκτόνο

Περισσότερα...

Draker 10.2 CS εντομοκτόνο

Περισσότερα...

Γκαζόν γηπέδου ειδικό για πάτημα (Calpestabille)

Περισσότερα...

Γκαζόν για ορεινές περιοχές (Ville)

Περισσότερα...

Draker RTU 400 ml εντομοκτόνο

Περισσότερα...

Γκαζόν για παραθαλάσσιες περιοχές (Sahara)

Περισσότερα...

Γκαζόν Διχόνδρα (τριφύλλι)

Περισσότερα...

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ